«Νταμπλ με Ερνέστο»

«Νταμπλ με Ερνέστο»
Ο Φερνάντο Μπελούτσι έπαιξε ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Αργεντινό μέσο και του ζήτησε την άποψή του για τον Ισπανό προπονητή και άνθρωπο!



Άργησε να προσαρμοστεί αφού παρήλθε ένα περίπου εξάμηνο μέχρι να βρει τα πατήματά του και το ρόλο του μέσα στην ενδεκάδα αλλά όταν το έκανε αναδείχθηκε σε ένα από τα βασικότερα εργαλεία του Ολυμπιακού στην ξέφρενη πορεία προς την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος (2008-2009). Τον καταλυτικότερο ρόλο για αυτή τη μεταμόρφωση είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Με αφορμή λοιπόν την επιστροφή του «μυρμηγκιού» όπως λένε στην Ισπανία τον 46χρονο τεχνικό, το «gazzetta.gr» επικοινώνησε με τον Φερνάντο Μπελούτσι και του ζήτησε την άποψή του για τον προπονητή και άνθρωπο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Αργεντινός που έλαμψε στον πρόσφατο τελικό του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας τον οποίο κατέκτησαν οι Δράκοι επικρατώντας με 2-0 της Μπενφίκα, είχε μονάχα κολακευτικά λόγια να μας πει για τον πρώην προπονητή του στον Ολυμπιακό.
«Έκανα πολύ καλή σεζόν με τον Ερνέστο στον Ολυμπιακό. Μου είχε δώσει ένα ξεκάθαρο ρόλο τόσο στο 4-2-3-1 όσο και στο 4-4-2. Είναι ένας προπονητής που ξέρει τι θέλει από τους παίκτες και πώς να το πάρει. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές ήμασταν ικανοποιημένοι όταν γυρίζαμε σπίτι μας μετά τις προπονήσεις. Μας πέρναγε καθημερινά πράγματα και μας έκανε καλύτερους»
«Έμεινε μια χρονιά στην ομάδα και πήραμε το νταμπλ. Είχαμε βέβαια τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ανόρθωση που μας πλήγωσε πολύ όμως θεωρώ ότι μαζί του παίξαμε καλή μπάλα και κερδίσαμε άνετα το πρωτάθλημα. Αν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ νωρίτερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ»
«Αυτό που θυμάμαι από τον κ. Βαλβέρδε, εκτός από τον τρόπο δουλειάς του και το τι ζητούσε από τους παίκτες σε προπονήσεις και αγώνες, είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο. Εξαιρετικός χαρακτήρας και δίκαιος προπονητής. Ήταν πάντα δίπλα μας, μας μιλούσε και μας συμβούλευε. Χωρίς να παρεξηγηθώ, θα έλεγα ότι ήταν φίλος μας»
«Αγωνιστικά, του αρέσει το γρήγορο ποδόσφαιρο και αυτό ήταν νομίζω που λάτρεψε και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Γρήγορο ποδόσφαιρο με ταχύτατες εναλλαγές της μπάλας. Όλη η ομάδα πίεζε και κυνηγούσε μπάλες. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στη δεύτερή του θητεία στον Ολυμπιακό. Μακάρι να συνοδευτεί η επιστροφή του από ένα ακόμα νταμπλ. Να απευθύνετε ένα μεγάλο χαιρετισμό από μέρους μου στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ευχαριστώ για την επικοινωνία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...