Με τη «ψυχή στο στόμα» στους ομίλους η ΑΕΚ



Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕΚ, η οποία όμως έστω και αγχωτικά προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Νταντί Γιουνάιτεντ στο άδειο «Καραϊσκάκη»,  παίρνοντας όμως το εισιτήριο για τους ομίλους, χάρη στη νίκη της με 1-0 στην Σκωτία.

Το γκολ της «Ένωσης» σημείωσε το νέο μετεγγραφικό απόκτημά της, Πάπα Μπούπα Ντιόπ στο 23', ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Στο 78' ήρθε η απάντηση των Σκωτσέζων με γκολ του Ντέιλι, με αποτέλεσμα τα τελευταία λεπτά του αγώνα να είναι δραματικά για την ελληνική ομάδα.

Το πρόβλημα τραυματισμού της τελευταίας στιγμής που αντιμετώπισε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, και το οποίο τον άφησε εκτός αποστολής, ανάγκασε τον Μπάγεβιτς να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Σάχα, ενώ η αμυντική τετράδα από τα αριστερά προς τα δεξιά αποτελούνταν από τους Γεωργέα, Μανωλά, Γιάχιτς και Λαγό.

Στα χαφ ξεκίνησε ο Ντιόπ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα της «Ένωσης», έχοντας ως παρτενέρ τον Γρηγόρη Μάκο.

Μπροστά τους ήταν ο Παντελής Καφές, με επιθετική τριάδα τους Σκόκο (αριστερά), Λεονάρντο (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).

Ο «δικέφαλος» μπήκε ορεξάτος στο ματς και μόλις στο 3’ απώλεσε την πρώτη ευκαιρία του, με τον Λεονάρντο, το σουτ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ο Πέρνις.

Η «Ένωση» ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση, το οποίο ήρθε στο 23’.
Σκόρερ της ΑΕΚ ο Ντιόπ, ο οποίος μετά από κόρνερ του Λεονάρντο και κεφαλιά του Γιάχιτς, με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των σκοτσέζων, κάνοντας το 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» στη συνέχεια του πρώτο μέρους έψαξαν κι ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί, εάν οι Καφές (42’) και Ντιοπ (44’) ήταν πιο προσεκτικοί στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Οι παίκτες της Ένωσης, θεώρόντας ότι είχαν την πρόκριση στο... τσεπάκι της, άφησαν χώρο στους Σκοτσέζους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί για την εστία του Σάχα.

Η Νταντί έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 64΄ με τον Ντέιλι να μην μπορεί να σκοράρει από πολύ κοντά. Ο στράικερ των φιλοξενούμενων ωστόσο «πήρε τη ρεβάνς» στο 78΄, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Από εξαιρετική μπαλιά του Ντίξον και καθυστερημένη έξοδο του Σάχα, με προβολή έκανε το 1-1, δίνοντας λπίδες πρόκρισης στην ομάδα του.

Μετά την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν και διεκδίκησαν επί ίσοις όροις το δεύτερο γκολ, που θα τους έστελνε στους ομίλους του Europa League.

Mάλιστα στο 81’ο Σουόνσον έχασε, ευτυχώς για την ΆΕΚ, μεγάλη ευκαιρία για να χαρίσει την πρόκριση στη Νταντί, όταν από το ύψος της περιοχής έπιασε αμαρκάριστος το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΑΕΚ-Νταντί Γ. 1-1

Γκολ: 23' Ντιόπ- 78' Ντέιλι

Κίτρινες:
Λαγός, Γιάχιτς, Μάκος, Σάχα - Ντίξον

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας (46΄ Γκέντσογλου), Λαγός, Γιάχιτς, Μανωλάς, Μάκος, Ντιόπ, Καφές, Λεονάρντο (89΄ Καράμπελας), Σκόκο, Τζιμπούρ (58΄ Μπλάνκο)

Νταντί Γιουνάιτεντ  (Πίτερ Χιούστον)
: Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κένεθ, Γουότσον, Μπουάμπεν, Γκομίς (63΄ Ντέιλι), Σκοτ Ρόμπερτσον, Κόνγουεϊ, Κανταμαρτέρι (49΄ Γκουντγουίλι), Ντέβιντ Ρόμπερτσον (59΄ Σουόνσον).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...