Προτείνει λύση - εξπρές για το Μεσανατολικό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, επισήμανε σήμερα αναφερόμενος στις απευθείας συνομιλίες για το Μεσανατολικό ότι μία συμφωνημένη ειρηνευτική λύση ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους μπορεί σε 12 μήνες από σήμερα να έχει βρεθεί και υπογραφεί και από τις δύο πλευρές.

«Ένα δημοκρατικό, βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος, θεμελιωμένο στα διεθνή σύνορα του 1967, αποτελεί δικαίωμα των Παλαιστινίων, συνάμα εγγύηση για τους Ισραηλινούς, για την ασφάλειά τους, για την πλήρη ένταξή τους στη γεωγραφική τους περιοχή, όπως προβλέπει η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία», ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος Sarkozy.

«Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος προς το συμφέρον και των δύο λαών, ώστε να αποτραπούν οι εξτρεμισμοί και να βιωθεί με εμπιστοσύνη το μέλλον», δήλωσε εξάλλου, προτείνοντας να φιλοξενήσει το Παρίσι τη δεύτερη σύνοδο για οικονομική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, ώστε να χρηματοδοτηθεί η οικοδόμηση της οικονομίας τους, αλλά και εν γένει οι κρατικές δομές τους.

Η πρώτη διεθνής σύνοδος για το ίδιο θέμα έγινε τον Δεκέμβριο του 2007 και από αυτήν η Παλαιστινιακή Αρχή αποκόμισε το ποσό των 7,4 δισ. δολαρίων, για τις μελλοντικές ανάγκες στα Παλαιστινιακά εδάφη στην πορεία προς το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...