Μάχη με τις φλόγες σε Πόρτο Χέλι - Ζαγόρι - Κεφαλονιά


Μεγάλες εστίες φωτιάς μαίνονται από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι και αυτήν τη στιγμή σε τρία σημεία σε όλη την Ελλάδα, στην Κεφαλονιά, στο Πόρτο Χέλι και στα Ιωάννινα.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κουρουκλάτα της Κεφαλονιάς και 25 λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε φωτιά και στον Ασπρογέρακα. Στα σημεία έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν την κατάσβεση των πυρκαγιών. Προς το παρόν, από τις φλόγες δεν απειλούνται σπίτια ή ανθρώπινες ζωές.

Από τις 14:50 στην περιοχή Χηνίτσα στο Πόρτο Χέλι φωτιά κατακαίει δασική έκταση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες, 15 άτομα του πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού κι ένα ελικόπτερο. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι η φωτιά, παρόλο που βρίσκεται κοντά σε οικισμό, προς το παρόν δεν απειλεί σπίτια.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τις 16:10 στο Ζαγόρι Ιωαννίνων, κατακαίοντας δασική έκταση. Επί τόπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...