"Την Κυριακή οι εκλογές για τα μέλη της ΝΟΔΕ και τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος"


"Κάλπες θα στηθούν για μια ακόμη φορά την Κυριακή και στα Γιάννινα για τη Ν.Δ.. Αυτή τη φορά μάλιστα θα είναι διπλές, αφού εκτός από τα μέλη της ΝΟΔΕ θα μάθουμε και ποίοι θα είναι οι σύνεδροι που θα εκπροσωπήσουν το νομό στο συνέδριο της ΝΔ στις 25, 26 και 27 Ιουνίου στην Αθήνα.Ονόματα υποψηφίων συνέδρων δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά κάτι που αναμένεται όμως να γίνει μέχρι την Πέμπτη, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.Από το νομό...


μας πάντως, εκτός των εξ' οφίτσιο συνέδρων, θα συμμετάσχουν ακόμη 22 σύνεδροι οι οποίοι θα αναδειχτούν από τις κάλπες της Κυριακής.

Οι εκλογές
Ύστερα λοιπόν από την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ, η τοπική Ν.Δ. καλείται τώρα να ψηφίσει για τα νέα μέλη της ΝΟΔΕ, αλλά και για το ποίοι θα την εκπροσωπήσουν στο συνέδριο του κόμματος στα τέλη Ιουνίου.Η ψηφοφορία αυτή τη φορά δε θα γίνει από τη βάση, αλλά από τους εκλεγμένους στα τοπικά συμβούλια, τους νομάρχες, τους δημάρχους, τους κοινοτάρχες, αλλά και από τους συνδικαλιστές που είναι μέλη της Ν.Δ..Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί της Κυριακής στα Λιθαρίτσια και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.Θα υπάρχον δύο ειδών ψηφοδέλτια, ένα για τα μέλη της ΝΟΔΕ και ένα για τους συνέδρους.

Οι σύνεδροι
Σύμφωνα με το καταστατικό της Ν.Δ. οι σύνεδροι χωρίζονται σε εξ' οφίτσιο και σε εκλεγμένους.Οι εξ' οφίτσιο είναι οι πρώην και νυν βουλευτές, οι εν ενεργεία δήμαρχοι, νομάρχες, και έπαρχοι, τα μέλη του Δ.Σ. και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και της Ε.Ν.Α.Ε., οι νομαρχιακοί σύμβουλοι (σε αριθμό ίσο με τους εκλεγέντες Βουλευτές της Ν.Δ. κατά εκλογική περιφέρεια, καθώς και οι πρόεδροι Κοινοτήτων με πληθυσμό άνω των δύο χιλιάδων κατοίκων.Ο αριθμός των αντιπροσώπων της Περιφερειακής Οργάνωσης τώρα, θα είναι δώδεκα άνδρες και έξι γυναίκες, ενώ ακόμα δύο σύνεδροι θα προέρχονται ένας από την τοπική αυτοδιοίκηση και ένας από τους αγροτοσυνδικαλιστές.

Ποιοι εκλέγουν ποιούς
Οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θα εκλεγούν από τους εκλεγμένους Νομάρχες, Δημάρχους, Επάρχους, Προέδρους Κοινοτήτων και Νομαρχιακούς, Δημοτικούς, Διαμερισματικούς και Τοπικούς Συμβούλους μέλη του Κόμματος, που έχουν εκλεγεί σε Νομούς, Δήμους και Κοινότητες του Νομού, σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό.Ενώ οι εκπρόσωποι των Συνεταιριστών και Αγροτοσυνδικαλιστών θα εκλεγούν κατά Ν.Ο. από τα μέλη των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συνεταιριστικών Οργανώσεων καθώς και από τους αντιπροσώπους στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και στις Ομοσπονδίες των Αγροτικών, Κτηνοτροφικών και Αλιευτικών Συλλόγων, σύμφωνα με τις ειδικότερες προβλέψεις του οικείου Κανονισμού.Ονόματα υποψηφίων δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά, όμως σύμφωνα με το καταστατικό της Ν.Δ. η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων θα αρχίσει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το μεσημέρι.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...