Δώρο σε συσκευασία βιβλίου η βόμβα




Το «δέμα» με τον εκρηκτικό μηχανισμό εστάλη μέσω των ΕΛΤΑ στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπου και δεν ελέγχθη, όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η Αντιτρομοκρατική.


Αυτά αναφέρουν επιβεβαιωμένες πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επιπροσθέτως αναφέρεται πώς αποστολέας του δέματος είναι ένας «Χρήστος Καραβέλας», ο γνωστός πρωταγωνιστής της υπόθεσης SIEMENS, ο οποίος έχει διαφύγει και βρίσκεται στο εξωτερικό. Είναι προφανές πώς οι αποστολείς του δέματος επιχείρησαν να συνδέσουν την βομβιστική ενέργεια με την υπόθεση SIEMENS. Το δέμα με την ένδειξη «συστημένο» εστάλη στις 18 Ιουνίου από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και παρελήφθη από τους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου του κ. Χρυσοχοΐδη στις 21 Ιουνίου.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού και της ΕΛΑΣ αναφέρονται τα εξής:

«Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο φάκελος, που έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καράβελας», παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του Υπασπιστή. Κατά τον χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα του γραφειακού εξοπλισμού δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό. »

Πρόκειται για το σενάριο που θα επιθυμούσε τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και η Αστυνομία, να είχε διαψευστεί. Το γεγονός ότι ένα δέμα – βόμβα ακολουθεί ένα τέτοιο σύνθετο οδοιπορικό και καταλήγει στον 7ο όροφο τους κτιρίου της Κατεχάκη και εκρήγνυται στα χέρια του υπασπιστή του Υπουργού, καταδεικνύει με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο το μέγεθος της «τρύπας ασφαλείας» στην καρδιά του Κράτους.

Σε επαφή με τις ιταλικές αστυνομικές αρχές

Τέτοιου τύπου βόμβες – παγίδες έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ιταλία αλλά και από τον IRA και την ΕΤΑ. Σημειωτέον ότι το 1999 δύο τέτοιες βόμβες σε φάκελο είχαν σταλεί σε καραμπινιέρους στην Ιταλία και είχαν εξουδετερωθεί. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος είχε συλληφθεί με αποδεικτικό υλικό ένα αποτύπωμα που ανιχνεύθηκε σε εκρηκτικό μηχανισμό. Η Αντιτρομοκρατική έχει ήδη έλθει σε επαφή με τις αντίστοιχες ιταλικές υπηρεσίες για να καταδειχθεί αν πρόκειται για τον ίδιο τύπο βόμβας.

Τέτοια βόμβα είχε σταλεί στο παρελθόν και στο γραφείο της Μάργκαρετ Θάτσερ στην Ντάουνιγκ Στρήτ από τον IRA.

«Δεν ελεγχόταν η αλληλογραφία του Υπουργείου»

Την ομολογία-βόμβα έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλειος Ντούμας, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο ANT1 Radio.




Ο κ. Ντούμας, ο οποίος διαθέτει άμεση γνώση των μηχανισμών ελέγχων, ήταν κατηγορηματικός όσο κατηγορηματικός ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Προστασίας τους Πολίτη, κατά τη συνομιλία που είχε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο το βράδυ της Πέμπτης και στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ». Ο κ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης ομολόγησε πως στους μηχανισμούς ελέγχου του Υπουργείου υπάρχει «τρύπα ασφαλείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...