Εφυγαν από το μοναστήρι Απόστολος και Λιονάκη!


Απρόσμενες είναι οι εξελίξεις στη Μονή της Παναγίας Θεογενήτορος, στο Μοχό που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο λόγω του εγκλεισμού της γνωστής ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη. Η πανέμορφη κοπέλα θορύβησε την κοινή γνώμη με την απόφαση...


ης να μονάσει, ακολουθώντας τον πνευματικό της, τον αρχιμανδρίτη Απόστολο.

Επτά μήνες μετά η Ναταλία Λιονάκη φέρεται να έχει εγκαταλείψει τη Μονή, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο μοναχός που έδωσε «σάρκα και οστά» στο Μοναστήρι, ζει πλέον σε σκήτη στην περιοχή της Νεάπολης, επιλέγοντας το δρόμο της απομόνωσης.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν του «εγκλεισμού» της ηθοποιού, η υπερέκθεση του μοναστηριού σε συνδυασμό με τις βαρύτατες καταγγελίες που έγιναν κυρίως από τη μητέρα της Λιονάκη , είχαν επιδράσει αρνητικά στην ψυχοσύνθεση του Απόστολου.

Ωστόσο καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του φέρεται να διαδραμάτισε η ερώτηση που έκανε στη Βουλή Αρχηγός κόμματος με την οποία έθιγε το γεγονός ότι ιερομόναχος ηγείται ενός γυναικείου μοναστηριού. Η εξέλιξη αυτή, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του, πλήγωσαν βαθύτατα τον αρχιμανδρίτη που θέλησε να αποτραβηχτεί από τη Μονή και να απομονωθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν απομακρυνθεί από το Μοναστήρι, κίνησε τις διαδικασίες για την τοποθέτηση μιας ηγουμένης.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν στην «Π» ότι ο Απόστολος εμφανίζεται πλέον στο Μοναστήρι, το οποίο «έστησε» με ταχείς ρυθμούς αμέσως μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του από τη Μονή του Αγίου Ιωάννη Ανωπόλεως, μόνο τα Σαββατοκύριακα για να ιερουργήσει.

Τις υπόλοιπες ημέρες παραμένει απομονωμένος στην σκήτη στην οποία επέλεξε να ζει. «Την ακριβή τοποθεσία δεν γνωρίζουν ούτε οι στενοί συγγενείς του, μετά από δική του επιθυμία» επίσημανε στην «Π» άνθρωπος του Απόστολου. «Είναι επιλογή του και πρέπει να γίνει σεβαστό απ’ όλους. Επέλεξε το δρόμο του ασκητισμού».

Στο σπίτι της η Ναταλία Λιονάκη

Εντωμεταξύ τις τρεις τελευταίες εβδομάδες και η Ναταλία Λιονάκη έχει απομακρυνθεί από τη Μονή της Παναγίας της Θεογενήτορος και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο πατρικό της σπίτι, στην Αθήνα.

Αν και κάποιοι δεν αποκλείουν η απομάκρυνση της να έχει σχέση με την ασκητική ζωή που επέλεξε ο πνευματικός της, οι ακριβείς λόγοι δεν έχουν διευκρινιστεί καθώς τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της τηρούν σιγή ιχθύος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ναταλία ταξίδεψε στην Αθήνα για να τακτοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία αλλά και για να συμπαρασταθεί στη μητέρα της, η οποία είχε καταβληθεί ψυχολογικά μετά τον εγκλεισμό της κόρης της στη Μονή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ηθοποιός πήρε κάποια βασικά πράγματα από το κελί της και δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσο χρονικό διάστημα θα λείψει ή ακόμα και αν επιστρέψει. Συγγενικό της πρόσωπο ανέφερε ότι όλες αυτές τις ημέρες η Ναταλία παραμένει συνεχώς μέσα στο σπίτι και ότι είναι πολύ καλά στην υγεία της.

Επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά η φήμη που κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο σύμφωνα με την οποία η Ναταλία εθεάθη στο κέντρο του Ηρακλείου, παρέα με κρητικό καλλιτέχνη. Όπως αναφέρεται από το περιβάλλον της ηθοποιού, η 32χρονη δεν έχει κάνει ούτε βήμα από το πατρικό της τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ναταλία Λιονάκη εγκατέλειψε τα εγκόσμια τον περασμένο Ιούνιο. Όπως είχε αποκαλύψει την απόφαση αυτή την είχε λάβει από τα Χριστούγεννα ωστόσο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν της επέτρεψαν να το κάνει νωρίτερα.

Η ίδια επίσης είχε μιλήσει με λόγια θαυμασμού για τον πνευματικό της, τονίζοντας ότι ήταν επιλογή της να κλειστεί στο Μοναστήρι για να βρει τον εαυτό της.

Η κατάσταση αυτή είχε εξοργίσει τη μητέρα της, Τζένη, που δημοσίως επέρριπτε ευθύνες στον πατέρα Απόστολο, κατηγορώντας τον ότι εκείνος την είχε παρασύρει.

patris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...