Μάθημα ζωής από τη Γωγώ!


Δημοσιοποίησε για πρώτη φορά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε και τον Γολγοθά που ανέβηκε και το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξε ήταν η μικρότερη ανταμοιβή από όλους.

Μια Go-go συγκλονιστική απέδειξε χθες το βράδυ ότι, εκτός από πολύ όμορφη γυναίκα... καλή μητέρα και σύζυγος, είναι και παλικάρι. Η εκ βαθέων εξομολόγησή της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις «Γυναίκες της Χρονιάς», που διοργανώθηκε από το περιοδικό «Life & Style», συγκλόνισε όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι πήραν ένα πραγματικό μάθημα ζωής από την εντυπωσιακή παρουσιάστρια και show woman!

Η Γωγώ, χωρίς να φοβηθεί τίποτα, άνοιξε την καρδιά της και μίλησε ευθέως για τον καρκίνο που τη χτύπησε στην πιο όμορφη περίοδο της ζωής της, θέλοντας να γίνει το ζωντανό παράδειγμα ελπίδας για όλους όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Να δουν στο πρόσωπό της όλοι αυτοί οι απελπισμένοι συνάνθρωποί μας πως όλα είναι πιθανά, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Πώς και πότε ξεκίνησαν όλα; Ο Γολγοθάς της Γωγώς άρχισε σχεδόν αμέσως μετά το πιο χαρμόσυνο γεγονός της ζωής της, τη γέννηση της κορούλας της, Βικτώριας. Η ίδια και ο σύζυγός της, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Τραϊανός Δέλλας, πετούσαν στα σύννεφα όταν αντίκρισαν τον καρπό του έρωτά τους εκείνο το πρωινό του Δεκέμβρη του 2008 στο μαιευτήριο «Ιασώ». Κι όμως, σαν μια κακή παραξενιά της μοίρας, το ζευγάρι θα ερχόταν σύντομα αντιμέτωπο με έναν αληθινό εφιάλτη. Λίγα 24ωρα μετά τη γέννηση της Βικτώριας, η Γωγώ διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον θηλασμό του μωρού της και είχε πόνους στο στήθος.

Αρχικά κανείς δεν σκέφτηκε το κακό. Οταν, όμως, οι γιατροί έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις, το σοκ για όσους γνώριζαν το θέμα ήταν μεγάλο. Στο άκουσμα της διάγνωσης έμειναν όλοι άφωνοι: καρκίνος στο στήθος! Το πρόβλημα, μάλιστα,, γινόταν ακόμη πιο σοβαρό αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόταν σε περίοδο λοχείας και οι ορμόνες δεν είχαν επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα.

Διάφορες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό της Γωγώς εκείνη τη στιγμή. Ομως, έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό αλλά και στις δυνάμεις της, βρήκε το κουράγιο να αντισταθεί στη μαυρίλα που πλάκωσε την ψυχή της.

Από τότε άρχισε η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής της. Δεν έχασε όμως ποτέ την αισιοδοξία της. Ακόμη κι όταν βγήκε από το μαιευτήριο έχοντας στην αγκαλιά της τη Βικτώρια και στο πλευρό της τον Τραϊανό, η Γωγώ ήταν ευδιάθετη απέναντι στους δημοσιογράφους που την περίμεναν για να καταγράψουν το γεγονός. Ηταν η γνωστή χαμογελαστή show woman που ήξεραν όλοι, το πανέμορφο κορίτσι που τίποτα δεν φαινόταν να σκιάζει την ευτυχία του. Δεν ήθελε να καταλάβει κανείς τι πραγματικά συνέβαινε. Η καρδούλα της ήξερε, βέβαια, ότι το μαρτύριο ερχόταν...

Ακολούθησαν ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες και ειδική φαρμακευτική αγωγή, καθώς και δύο ταξίδια στο εξωτερικό για να δουν την κατάστασή της γιατροί που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής της ήθελε για στήριγμα μια ζεστή αγκαλιά, την οποία της έδωσαν απλόχερα ο Τραϊανός Δέλλας και κάποιοι δικοί της άνθρωποι. Μάλιστα, εκείνη τη δύσκολη περίοδο κατάλαβε και ποιοι ήταν οι πραγματικοί φίλοι της. Δυστυχώς, λίγοι -όπως εξομολογήθηκε η ίδια- ήταν αυτοί που στάθηκαν πραγματικά δίπλα της.

Η ατσάλινη θέλησή της για ζωή, η βαθιά πίστη της ψυχής της ότι με τη βοήθεια του Θεού και των γιατρών θα ξεπερνούσε το πρόβλημα και η συνεχής συμπαράσταση από τον σύζυγό της ήταν τα μεγάλα της «όπλα» για να νικήσει τον καρκίνο σαν ένα πραγματικό παλικάρι. Και τα κατάφερε!

Τώρα η Γωγώ Μαστροκώστα έχει ταχθεί ενεργά στον αγώνα καταπολέμησης του καρκίνου, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, ομιλίες, ακόμα και σε forum. Βοηθάει όσους έχουν ανάγκη να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους με τη δύναμη της ψυχής. Τα επόμενα σχέδιά της αφορούν τις ετοιμασίες για τον θρησκευτικό γάμο της με τον Τραϊανό (έχουν ήδη κάνει πολιτικό), που θα γίνει ταυτόχρονα με τη βάφτιση της Βικτώριας, πιθανόν στο τέλος Μαΐου. Μάλιστα, όπως μάθαμε, το ζευγάρι θα «επωφεληθεί» από τη δημοσιότητα που θα πάρουν ο γάμος τους και η βάφτιση της μικρής, με σκοπό να δώσουν τα έσοδα σε ιδρύματα που μάχονται κατά του καρκίνου.

Η παλικαρίσια στάση της Γωγώς Μαστροκώστα απέναντι στον καρκίνο μπορεί να γίνει από σήμερα πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα για να αλλάξουν τρόπο ζωής και να απολαύσουν κάθε στιγμή της.

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...