AΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Απο kathimerini.gr
Την επιβολή προστίμου 30.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι «ΩΜΕΓΑ TV» του νομού Θεσσαλονίκης, για υπέρβαση χρόνου τηλεπωλήσεων, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Μειοψήφησε η Ίρις Αύδη, που πρότεινε πρόστιμο 50.000 ευρώ...

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε καθένα από τα τηλεοπτικά κανάλι «Blue Sky» και «Extra», για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και υπέρβαση χρόνου τηλεπωλήσεων. Μειοψήφησαν και στις δύο περιπτώσεις η Ίρις Αυδή και η Εύη Δεμίρη, οι οποίες πρότειναν πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Το ΕΣΡ, εξάλλου, εφαρμόζοντας απόφασή του, σύμφωνα με την οποία θεωρεί ως «συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» την προβολή εφημερίδας με συνοδευτικό DVD, πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα, επέβαλε δύο πρόστιμα 20.000 ευρώ το καθένα (ομόφωνα) στο τηλεοπτικό κανάλι «Mega». Στην πρώτη περίπτωση, αφορά «συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» της εφημερίδας «Πρώτο θέμα» με συνοδευτικό CD στις 7 Ιανουαρίου 2010 και στη δεύτερη «συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» της εφημερίδα «Το Βήμα» με συνοδευτικό CD στις 20 Νοεμβρίου 2009.

Για το ίδιο θέμα επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι «Alter» για «συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» της εφημερίδας «Real News» με το συνοδευτικό CD στις 22 Δεκεμβρίου 2009. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη, η Ίρις Αυδή και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ομόφωνη ήταν απόφαση των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ για επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ και στο τηλεοπτικό κανάλι «Antenna» για «συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» στις 12 Οκτωβρίου 2009 της εταιρείας Vodafone από την εκπομπή Next top model.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι «top channel» του νομού Κοζάνης, για παράνομη ενημερωτική εκπομπή (το κανάλι αυτό είναι καταχωρημένο ως μη ενημερωτικό). Μειοψήφισαν ο αντιπρόεδρος Νέστορας Κουράκης και η Ίρις Αυδή, που πρότειναν απλή σύσταση.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ιόνιον fm» του νομού Ηλείας για ύπαρξη τριών κέντρων εκπομπής, τριών συχνοτήτων και επειδή δεν παρέδωσε στο ΕΣΡ τη ζητηθείσα ροή προγράμματος. Μειοψήφησαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Τέλος, πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Max Radio» του νομού Ιωαννίνων, για παράνομη ενημερωτική εκπομπή (ο σταθμός είναι καταχωρημένος ως μη ενημερωτικός). Μειοψήφησαν ο αντιπρόεδρος Νέστορας Κουράκης και η Ίρις Αυδή, που πρότειναν σύσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...