Πρώτη στην Ευρώπη η άμυνα του Π.Α.Ο.Κ.


AN ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 13, ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥ '72-'73

Στον αγώνα με τον Πανθρακικό ο Π.Α.Ο.Κ. κράτησε το μηδέν στην εστία του και πολύ δύσκολα θα χάσει την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ με την καλύτερη άμυνα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ διαθέτει την καλύτερη άμυνα της Ευρώπη!...



...Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος έχει δεχτεί 10 γκολ και αν στα επόμενα πέντε παιχνίδια που απομένουν στο Πρωτάθλημα δεχτεί λιγότερα από τρία γκολ, τότε σπάει την επίδοση του Ολυμπιακού της σεζόν 1972-1973 που είχε δεχτεί τότε 13 γκολ.

Δεδομένο θεωρείται πως η άμυνα του «Δικέφαλου» θα ξεπεράσει το δικό της ιστορικό ρεκόρ, που πέτυχε την προηγούμενη σεζόν, όταν με τα 16 γκολ σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του συλλόγου.

Άλλωστε δέχεται λιγότερο από μισό γκολ ανά παιχνίδι ο Π.Α.Ο.Κ. και αν συνεχίσει έτσι στα επόμενα πέντε παιχνίδια θεωρείται σίγουρο ότι θα γράψει ιστορία και θα ξεπεράσει και το ρεκόρ των «ερυθρολεύκων» της δεκαετίας του 1970.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με το Σαββατιάτικο 3-0 ο Π.Α.Ο.Κ. βελτίωσε τον μέσο όρο σ' ό,τι αφορά τα τέρματα που δέχεται ανά αγώνα.

Ο «Δικέφαλος» λοιπόν, είναι η ομάδα που διαθέτει την καλύτερη άμυνα απ' όλες τις άλλες των προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης ή έστω ισοδύναμα με το ελληνικό. Σ' ό,τι αφορά τα πρωταθλήματα όλης της Γηραιάς Ηπείρου και ανάμεσα σε 50 πρωταθλήματα, ο Π.Α.Ο.Κ. βρίσκεται, επίσης, στην κορυφή. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος έχει μαζέψει σε 25 αγωνιστικές δέκα φορές την μπάλα από τα δίχτυα του.

Δηλαδή δέχεται 0,41 τέρματα ανά αγώνα. Την ίδια στιγμή, ο Ερυθρός Αστέρας που ήταν πρώτος στο σχετικό πίνακα, πλέον με επτά γκολ σε 17 αναμετρήσεις, έχει συντελεστή 0,411 αφού δέχτηκε χθες γκολ απέναντι στη Ραντ Βελιγραδίου. Μαζί με τον «Δικέφαλο» υπάρχει άλλη μία ομάδα που ισοβαθμεί στην πρώτη θέση.

Ο λόγος για τη Μακάμπι Χάιφα, που την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πιο πίσω στον σχετικό πίνακα, αλλά έδωσε από τότε δύο ματς χωρίς να δεχτεί τέρμα και έχει ακριβώς την ίδια επίδοση με τον «Δικέφαλο», δηλαδή 10 γκολ σε 15 παιχνίδια.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν κάποια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που δεν μπορούν να συγκριθούν με το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ένα απ' αυτά είναι του Σαν Μαρίνο όπου μια ομάδα με την ονομασία... Φιόρι Φιορεντίνο έχει δεχτεί μόλις 4 γκολ σε 13 παιχνίδια. Επίσης, η Σέριφ Τιρασπόλ έχει δεχτεί 6 τέρματα, έχει όμως να δώσει άλλους 13 αγώνες για να τελειώσει το Μολδαβικό πρωτάθλημά!

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕ ΑΗΤΤΗΤΗ Η "ΜΑΓΙΚΗ" ΤΕΤΡΑΔΑ

Όπως έγραψαν τις προηγούμενες ημέρες τα ΣΠΟΡ ο Π.Α.Ο.Κ. δεν δέχεται γκολ στο πρωτάθλημα όταν έχει μαζί στην σύνθεση του τους Βιτόλο, Γκαρσία, Κοντρέρας και Μαλεζά.

Αυτή η τετράδα αγωνιστηκε και χθες μαζί και παρέμεινε ανίκητη και χωρίς να δεχτεί τέρμα.

Επίσης ο Στέλιος Μαλεζάς παράμεινε χωρίς ήττα φέτος στο πρωτάθλημα. Οι καλύτερες άμυνες της Ευρώπης

Ομάδα Αγώνες Γκολ Γκολ μέσο όρο

1. Π.Α.Ο.Κ. (ΕΛΛΑΔΑ) 25 10 0,40
. Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 25 10 0,41
2. Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 17 7 0,411
3. Ζίλινα (Σλοβακία) 21 9 0,42

sportouvorra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...