ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ


Το να κρίνεις τους χειρισμούς και την πολιτική μιας κυβέρνησης είναι εύκολο. Πάντα θα υπάρχουν λάθη ή στην καλύτερη περίπτωση ατέλειες. Αυτό που σήμερα θέλω να επισημάνω, είναι το εάν και κατά πόσο ο πρωθυπουργός νομιμοποιείται να μιλάει για αξιοπιστία, να κατηγορεί την αντιπολίτευση για αναξιοπιστία και να προσπαθεί να μας πείσει ότι η κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. αντιμετωπίζεται ως ο μοναδικός αξιόπιστος συνομιλητής των ευρωπαίων εταίρων μας. Ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται περί αλήθειας και αξιοπιστίας, μας έλεγε πριν από τις εκλογές ότι η οικονομία μας είχε καταρρεύσει. Με το δεδομένο αυτό, πρότεινε μέτρα και πολιτικές που θα μας επέτρεπαν «να χτίσουμε μια δυνατή οικονομία». Η διαπίστωση και τα μέτρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πα.Σο.Κ., βρίσκονται ακόμη και σήμερα στην ιστοσελίδα του από όπου και τα αντιγράφω:

--6 χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε την οικονομία σε κατάρρευση. --Για την ανοικοδόμησή της χρειάζεται αναθέρμανση και όχι πάγωμα της αγοράς.

--Ψηφίζουμε άμεσα 5 νομοσχέδια για την ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχείρησης. --Χτίζουμε έτσι την απαραίτητη βάση για το επόμενο βήμα: Παραγωγή νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας με την πράσινη ανάπτυξη. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια δυνατή οικονομία. ( σχετικό προεκλογικό βίντεο εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=0XuSgYJfJoY )

Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις



Τώρα ποία απ’ όλα αυτά τα μέτρα-υποσχέσεις εφαρμόστηκαν, το γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αλλά το Πα.Σο.Κ. έχει το θλιβερό προνόμιο όχι μόνο να μην τηρεί τις υποσχέσεις του, αλλά να εφαρμόζει τα ακριβώς αντίθετα. Δηλαδή γνώριζε την κατάσταση και ενσυνείδητα έλεγε ψέματα στους πολίτες.

Συνεχίζω όμως την αντιγραφή του προγράμματος:

Η οικονομία της χώρας δεν μπορεί να χάσει ούτε μια μέρα ακόμη. Προτεραιότητα μας η στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και η αναδιανομή με συγκεκριμένα μέτρα. Αλλαγές για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης για τους ασθενέστερους. Αύξηση επιστροφής ΦΠΑ για τους αγρότες. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο. Επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού. Ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια δυνατή οικονομία. ( σχετικό προεκλογικό βίντεο εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=pRJZPVRkct8 ). Προσπαθώ να βρω έστω και μία υπόσχεση που θα με βοηθούσε να ανακαλύψω ή στην ανάγκη ακόμα και να εφεύρω κάποιο ίχνος αξιοπιστίας στην, πεντάμηνη πλέον, διακυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Ματαιοπονώ όμως. Φεύγω από το κεφάλαιο της οικονομικής πολιτικής του προγράμματος του Πα.Σο.Κ. και λίγο παρακάτω διαβάζω:

Ισχυρή Ελλάδα των ανοικτών οριζόντων,

Κάνουμε την Ελλάδα ξανά πρωταγωνιστή των διεθνών εξελίξεων,

Αξιοποιούμε τη δύναμη του Ελληνισμού της διασποράς,

Εθνική άμυνα-ασφάλεια,

Αναβαθμίζουμε την αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων.



Η ανοσία

Το ότι ο Ελληνικός λαός έχει πάθει «ανοσία» στις προεκλογικές υποσχέσεις που δεν τηρούνται μετά τις εκλογές, δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την κρίση και την αξιοπρέπειά του. Αν λοιπόν σύμφωνα με τα ανωτέρω πιστεύει κάποιος ότι γίναμε ξανά (δεν θυμάμαι ακριβώς πότε είμαστε κατά το παρελθόν) πρωταγωνιστές των διεθνών εξελίξεων, με το να γυρίζει ο πρωθυπουργός ανά την υφήλιο γυρεύοντας ένα δανεικό «καλό λόγο», μιας και για δανεικά δεν έχουμε τύχη, φοβούμαι ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Αν κάποιος θεωρεί ως αξιοποίηση του Ελληνισμού της διασποράς την αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών με δικαίωμα ψήφου, ενώ οι ομογενείς μας δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, τότε φοβούμαι ότι το Πα.Σο.Κ. δεν λέει απλώς ψέματα, αλλά κάτι χειρότερο: μας εξαπατά. Αν κάποιος ισχυρίζεται ότι η αποτελεσματική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας γίνεται με την κατάργηση των παρελάσεων και τις «επισκέψεις» τουρκικών πλοίων και αεροσκαφών μέχρι την Αττική, τότε φοβούμαι για τα χειρότερα. Αυτά που μας περιμένουν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το ταξίδι του στην Αμερική και από το έλλειμμα αξιοπιστίας που κάθε μέρα μεγαλώνει.
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...