Toν τελείωσε ο μάγκας ΠΑΟΚ!

Toν τελείωσε ο μάγκας ΠΑΟΚ!
Ένας αρχοντικός ΠΑΟΚ, παίζοντας φανταστικό ποδόσφαιρο πέρασε... εύκολα από το Καραϊσκάκη και αδικείται από το τελικό 1-0, έχοντας και δύο δοκάρια! «Αντίο» στο πρωτάθλημα είπε ο Ολυμπιακός καθώς πλέον είναι στο -8 η διαφορά από την κορυφή. Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Κόκκαλη!  
Με άμυνα γρανίτη η μεγάλη νίκη


Όπως λένε και οι Αμερικάνοι, στον αθλητισμό η επίθεση προσφέρει θέαμα και η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ και ο Φερνάντο Σάντος έχει καταφέρει να φτιάξει μια σπουδαία αμυντική γραμμή. Μια αμυντική γραμμή που κόντρα στον Ολυμπιακό έμεινε στο μηδέν για έβδομο παιχνίδι πρωταθλήματος και όγδοο συνολικά. Αφού λοιπόν η άμυνα δεν έφαγε γκολ, οι Θεσσαλονικείς αυτό που ήθελαν ήταν ένα τέρμα για να πάρουν ένα σπουδαίο διπλό. Αυτό το πέτυχε ο Εντίνιο και ο «δικέφαλος του βορρά» πέταξε όσο πιο ψηλά γίνεται. Έφτασε τον Ολυμπιακό στους 40 βαθμούς και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Και γιατί να μην το καταφέρει άλλωστε, όταν διαθέτει παικταράδες όπως ο Ίβιτς, ο Γκαρσία, ο Βίτολο, ο Κοντρέρας και ο Χαλκιάς (χωρίς φυσικά να θέλουμε να μειώσουμε τους υπόλοιπους); Το 1-0 μέσα στον Πειραιά ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα κυρίως γιατί έδειξε στους ίδιους του Θεσσαλονικείς πως μπορούν να κερδίζουν μεγάλα παιχνίδια και μακριά από την Τούμπα.

Καλός ρυθμός και υπεροχή ΠΑΟΚ

Στο πρώτο μέρος αν δεν υπήρχαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν λεπτό, θα νόμιζε κάποιος ότι γηπεδούχος ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς στα πρώτα 45 λεπτά είχαν σαφώς τον έλεγχο του παιχνιδιού, κάλυπταν τους χώρους πίσω και έδειχναν πως μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός του ότι ο Χαλκιάς έχει να δεχθεί γκολ για έξι ολόκληρους αγώνες (εφτά βάζοντας και το ματς Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό). Από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κακοί και δεν είναι τυχαίο πως σε όλο αυτό το διάστημα δημιούργησαν μόλις μία φάση.

Ίδιο σύστημα και για τους δύο

Στο αγωνιστικό μέρος τόσο ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, όσο και ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησαν την αναμέτρηση με 4-2-3-1. Ο Ολυμπιακός με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ραούλ Μπράβο και Γκαλίτσιο αριστερά και δεξιά στα μπακ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μαρέσκα και Στολτίδης και πριν τον μοναδικό προωθημένο Ντιόγκο ξεκίνησαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Ζαϊρί, Όσκαρ και Τοροσίδης.
Από την πλευρά ο Πορτογάλος προπονητής κατέβασε την ομάδα του με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια τους Λίνο, Σνάουτσνερ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και τους Μαλεζά και Κοντρέρα στο κέντρο της άμυνας. Οι Βιτόλο και Γκαρσία ήταν τα αμυντικά χαφ και πριν τον προωθημένο Εντίνιο αγωνίστηκαν οι Σορλέν, Ίβιτς και Βιεϊρίνια από αριστερά προς τα δεξιά.

Ξεκίνημα χωρίς μεγάλες φάσεις

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο ξεκίνημα παρότι ο ρυθμός δεν έλειψε (κυρίως από τους παίκτες του ΠΑΟΚ) δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις. Η πρώτη σημειώθηκε στο 17', με τον Μαρέσκα να πιάνει το δυνατό σουτ και τον Χαλκιά να διώχνει με δυσκολία.

Μαγικός Ίβιτς και 0-1

Η φάση αυτή πήγε να ανεβάσει ψυχολογικά τους γηπεδούχους, αλλά τρία λεπτά αργότερα το Καραϊσκάκη σώπασε. Αιτία ήταν το γκολ του Εντίνιο, που στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα κατάφερε να πετύχει γκολ. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε μια αντεπίθεση και μια μαγική μπαλιά του Ίβιτς. Ο Σέρβος βρήκε εξαιρετικά τον Πορτογάλο, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη έκανε αυτό που έπρεπε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ του άνοιξε την όρεξη

Το γκολ του Εντίνιο, ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων στα ύψη που βλέποντας μάλιστα πως οι αντίπαλοί τους δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό, βγήκαν μπροστά ζητώντας και ένα δεύτερο τέρμα. Ωστόσο δύο σουτ ένα του Εντίνιο και ένα του Γκαρσία δεν βρήκαν τον στόχο με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον ΠΑΟΚ μπροστά με 1-0.

Ντάτολο, Λούα Λούα και ανέβασμα «ερυθρόλευκων»

Στην επανάληψη ο Μπάντοβιτς βλέποντας την ομάδα του να μην παίζει καθόλου καλό ποδόσφαιρο προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα. Γι' αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Ντάτολο και Λούα Λούα, αλλάζοντας μάλιστα και το σύστημα σε 4-4-2. Οι αλλαγές αυτές έπιασαν τόπο καθώς ο Αργεντίνος στο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους» ξεκίνησε δυνατά. Ωστόσο παρότι οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Χαλκιά.

Αντεπιθέσεις φωτιά και μεγάλες ευκαιρίες για ΠΑΟΚ

Όσο περνούσαν τα λεπτά και ο Ολυμπιακός δεν δημιουργούσε δύσκολες καταστάσεις στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο «δικέφαλος του βορρά» ανέβασε και πάλι στροφές και μάλιστα έφτασε με μεγάλες αξιώσεις στο 0-2. Στο 67' το δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Βιεϊρίνια μετά από φάουλ του Γκαρσία, ενώ στο ίδιο λεπτό μετά από λάθος του Στολτίδη ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Εντίνιο μόνος απέναντι στον Νικοπολίδη δεν ήταν τόσο εύστοχος όσο στο πρώτο μέρος.

Και νέο δοκάρι ο «δικέφαλος»

Από το σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ κρατούσε άνετα το 0-1, ο κόσμος ξεκινούσε τα συνθήματα εναντίον του Σωκράτη Κόκκαλη και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε σε κανένα σημείο να απειλήσει. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν άλλη μία τεράστια ευκαιρία. Συγκεκριμένα στο 88' ο Γκαρσία εκτέλεσε μαεστρικά φάουλ, με την μπάλα να σταματά για ακόμα μία φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς, που έληξε με τον ΠΑΟΚ να πετυχαίνει μια σπουδαία και αντρίκια νίκη μέσα στον Πειραιά επί του Ολυμπιακού με 1-0.

MAN OF THE MATCH:
Ναι μεν ο Εντίνιο πέτυχε το μοναδικό γκολ, ωστόσο σε αυτή την θέση θα πρέπει να βάλουμε δύο παίκτες. Ο πρώτος είναι ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος εκτός του ότι έκανε εξαιρετική ασίστ στον Πορτογάλο, ήταν συνολικά εκπληκτικός. Μαζί με τον Σέρβο εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός ήταν άρχοντας στο κέντρο, ενώ με φοβερή εκτέλεση είχε και δοκάρι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σε αυτό θα βάλουμε τρεις παίκτες. Φυσικά τον σκόρερ Εντίνιο που στο ντεμπούτο του κατάφερε να πετύχει γκολ. Στην συνέχεια τον Βιτόλο δεν κέρδισε όλες τις μονομαχίες στο κέντρο και δεν θα μπορούσαμε να μην βάλουμε τον Χαλκιά που για έβδομο παιχνίδι πρωταθλήματος και όγδοο συνολικά κρατάει ανέπαφη την εστία του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Ολυμπιακός ήταν ένας αδύναμος κρίκος. Εδώ και πολλές εβδομάδες είναι αδύναμος κρίκος. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τραγικοί συνεχίζοντας τις άσχημες εμφανίσεις.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δαλούκας με δεδομένη την σημασία του αγώνα, είχε μια εξαιρετική διαιτησία. Θα πρέπει επιτέλους να λέμε και μπράβο σε όσους τα πάνε καλά και όχι να περιμένουμε να κάνει κάποιος κάτι κακό για να πέσουμε να τον φάμε.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Ολυμπιακού στο 0-1 έκανε την γκάφα του αγώνα. Ο Εντίνιο μπορεί να πήρε μια σπουδαία πάσα από τον Ίβιτς, ωστόσο δίπλα του δεν είχε κανέναν αμυντικό του Ολυμπιακού και ανενόχλητος έκανε το 0-1.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Φέτος ο ΠΑΟΚ δείχνει έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Για να το αποδείξει όμως έπρεπε να πετύχει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Αυτό το έκανε και με το παραπάνω, καθώς όχι μόνο επικράτησε του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με 1-0, αλλά ήταν πραγματικά ο άρχοντας του αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν πλάκα στους αντιπάλους τους με τον Σάντος που τόσα έχει ακούσει να δικαιώνεται 1000%.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Στολτίδης (70' Ντουντού), Τοροσίδης, Όσκαρ (46' Ντατολο), Ζαϊρί (46' Λούα Λούα), Ντιόγκο

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος):
Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (81' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια (87' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς, Εντίνιο

Μικρά μικρά

20.42 "Που σαι Σωκράτη, που σαι Σωκράτη", φωνάζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

20.41 Οι οπαδοί του Ολυμπιακού σπάνε καθίσματα και τα πετάνε ενώ φωνάζουν προς τον Σ. Κόκκαλη "εεε, οοο, κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό"...

20.09 Η ρίψη βεγγαλικών μες στον αγωνιστικό χώρο αναγκάζει τον Δαλούκα να ζητήσει να γίνουν οι σχετικές συστάσεις.

20.03 Σαφώς προβληματισμένος είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης ενώ ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρακολουθεί ήρεμος το παιχνίδι.

20.01 Δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό με τους Λούα Λούα και Ντάτολο να μπαίνουν αντί των Ζαιρί και Όσκαρ αντίστοιχα.

19.59 Ο Χεσούς Ντάτολο ετοιμάζεται να μπει ως αλλαγή. Με την είσοδο του Αργεντινού χαφ ο Μπάντοβιτς ελπίζει ν' αλλάξει την ροή του ματς.

19.43 "Ντροπή, ντροπή, εμείς άμα θα παίζαμε θα είχαμε ψυχή", φωνάζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που... βράζει και με την απόδοση της ομάδας. Ακούγονται ουκ ολίγα σφυρίγματα και γιουχαίσματα.

19.24 Έξαλλος είναι ο Μέλμπεργκ καθώς και οι παίκτες του Ολυμπιακού με τον διαιτητή του αγώνα. Ο κόσμος συνεχίζει να... βράζει με τον Δαλούκα.

19.18 Παγώνει το Καραισκάκη μετά το γκολ του Εντίνιο ενώ τόσο από την κερκίδα όσο και από τον Ολυμπιακό φωνάζουν για φάουλ του Μέλμπεργκ στον χώρο του κέντρου, που προηγήθηκε του τέρματος του ΠΑΟΚ.

19.16 O ρέφερι του αγώνα, Γ. Δαλούκας ακούει υβριστικά συνθήματα από την εξέδρα ελέω μίας κίτρινης κάρτας πάνω στον Γκαλίτσιο για φάουλ.

19.05 Πλέον το γήπεδο είναι κατάμεστο από κόσμο, που παρά το κρύο και τ' αρνητικά αποτελέσματα δίνει βροντερό παρών.

19.04 Ο κόσμος του Ολυμπιακού προσπαθεί από το ξεκίνημα του ντέρμπι ν' εμψυχώσει όσο πιο πολύ πολύ τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας.

19.02 Τη νύχτα... μέρα έκαναν με τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα στο Καραισκάκη οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

18.50 Πολλές οι σημαίες αλλά και τα πανό σήμερα στο φαληρικό γήπεδο.

18.47 Οι οπαδοί του Ολυμπιακού φωνάζουν υπέρ του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

18.46 Στο άκουσμα του ονόματος του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ο κόσμος τον χειροκροτεί.

18.44 Ρέφερι του ματς είναι απόψε ο Γιώργος Δαλούκας από τον Σύνδεσμο της Θεσσαλίας.

18.42 Οι αναπληρωματικοί του ΠΑΟΚ είναι οι Κρέσιτς, Αραμπατζής, Παπάζογλου, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Σαβίνι, Κριστιάνο.

18.40 Στον πάγκο του Ολυμπιακού κάθονται οι Πάρντο, Ντάρμπισαιρ, Ζεβλάκοφ, Ντάτολο, Ντουντού, Λεονάρντο, Λούα Λούα.

18.36 Η Θύρα 7 έχει αρχίσει να ζεσταίνεται για τα καλά ενώ σιγά σιγά το γήπεδο γεμίζει.

18.32 Οι οπαδοί του Ολυμπιακού φωνάζουν συνθήματα κατά του Παναθηναικού.

18.21 Το επίσημο site της Σούπερ Λίγκας έκανε λάθος στις συνθέσεις και των δύο ομάδων, το οποίο τελικά διόρθωσε λίγο μετά, αφού πρώτα όμως είχε καταφέρει να προκαλέσει μία σχετική... σύγχυση. Ένα γεγονός που δεν είναι και ότι καλύτερο για την διοργανώτρια αρχή, η οποία πάντως έχει ξανακάνει ανάλογα λάθη στο παρελθόν.

Αρχικά είχε δώσει ως βασικό στον Ολυμπιακό το Ντάρμπισαιρ αλλά και τον Λεονάρντο ενώ στον ΠΑΟΚ είχε δώσει ως βασικούς τον Φιλομένο και τον Κριστιάνο, κάτι που ήταν λάθος.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Ντιόγκο, Όσκαρ, Ζαιρί, Στολτίδης.

ΠΑΟΚ Χαλκιάς, Βιτόλο, Γκαρσία, Εντίνιο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σορλέν, Ίβιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Βιειρίνια.

18.20 Εντονότατες οι αποδοκιμασίες που ακούγονται κατά την είσοδο της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά.

18.17 Εισέρχεται στο γήπεδο και η υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού για την προθέρμανση.

18.12 Μετά τον Αντώνη Νικοπολίδη ήρθε η ώρα του Χαλκιά. Ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ ακούει τα... εξ αμάξης από την κερκίδα ενώ ακούγονται εκ νέου αντεθνικά συνθήματα.

18.07 Οι γκολκίπερ του Ολυμπιακού μπαίνουν για να κάνουν ζέσταμα και η κερκίδα ξεσηκώνεται.

18.01 Γίνονται οι σχετικές συστάσεις για την συμπεριφορά του φίλαθλου κόσμου ενώ διευκρινίζεται εκ νέου πως υπάρχει κύκλωμα παρακολούθησης.

17.55 Από τα μεγάφωνα ακούγεται ανακοίνωση υπέρ της ενισχύσεως των θυμάτων για τον σεισμό της Αιτής. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός επισημαίνει πως είναι και αυτή αρωγός σ' αυτήν την προσπάθεια.

17.48 Η Θύρα 7 έχει αρχίσει και γεμίζει σιγά σιγά. Από εκεί και πέρα λίγες είναι οι Θύρες που έχουν κόσμο.

17.40 Ανάβουν οι προβολείς. Το κρύο όσο περνάει η ώρα γίνετα όλο και πιο... τσουχτερό.

17.25 Όλο και πιο πολύς κόσμος προσέρχεται στο γήπεδο.

17.18 Εισέρχονται και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μες στον αγωνιστικό χώρο και χειροκροτούνται.

17.16 Μπαίνουν ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ για την καθιερωμένη τους βόλτα και ακούγονται αντεθνικά συνθήματα εναντίον τους.

16.55 Αρκετό κρύο επικρατεί στο στάδιο Καραισκάκη. Στις κερκίδες υπάρχουν λιγοστοί οπαδοί, που είναι μαζεμένοι στην Θύρα 7.

16.50 Ουκ ολίγες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εκτός του γηπέδου.

16.45 Τα μαγαζιά έξω από το φαληρικό γήπεδο έχουν κόσμο.

- Ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα είναι ο παίκτης που μιλάει στο match programme. Για το γεγονός ότι γύρισε στον Ολυμπιακό τονίζει: "Είναι τέλεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα εκεί που ήθελα από την αρχή να βρίσκομαι γιατί πάντα ήθελα να είμαι στον Ολυμπιακό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές είσαι εδώ και κάποιες φορές αλλού... Αισθάνομαι πολύ όμορφα που γύρισα".

Για το πως τον δέχθηκε ο κόσμος επισήμανε ότι "νομίζω πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και τον καιρό που ήμουν στο Κατάρ δεχόμουν μηνύματα από τον κόσμο. Με έχουν πάντα στην καρδιά τους. Μάλιστα γνώρισα και κάποιους φιλάθλους του Ολυμπιακού εκεί στο Κατάρ και βλέπαμε μαζί τα παιχνίδια της ομάδας. Προσπάθησα να διατηρήσω την καλή σχέση που είχα μαζί τους και να ξέρω τι γίνεται στον σύλλογο".

Για το αν έβλεπε τον Ολυμπιακό όσο διάστημα βρισκόταν στο Κατάρ ανέφερε: "Ναι, κάθε μέρα που βρισκόμουν εκεί προσπαθούσα να αποδεχτώ το γεγονός ότι ήμουν στο Κατάρ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν πολύ δύσκολο.

Γι' αυτό και παρακολουθούσα τα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, μου έκανε εντύπωση ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ πέρυσι, αλλά και κάποια ευρωπαϊκά ματς. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς μου και δεν μπόρεσα να την ξεχάσω ποτέ, οπότε ήθελα να μαθαίνω νέα της".

Για το αν ο περσινός τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό: "Φυσικά. Δείχνει το σθένος και το πνεύμα της ομάδας που αυτό ακριβώς πιστεύω ότι είναι ο Ολυμπιακός.

Αυτό είναι που πρέπει να ξαναβρούμε, το πνεύμα του νικητή. Όλοι, μέχρι κι εγώ, πιστέψαμε ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει και η ανατροπή αυτή έδειξε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της ομάδας, το πάθος για τη νίκη.

Ήταν φοβερό και αυτό πρέπει να εντάξουμε πάλι στο παιχνίδι μας και εύχομαι να βρούμε ξανά το ρυθμό μας αυτόν, από σήμερα κιόλας".

Για το κατά πόσον μπορεί να κάνει την διαφορά: "Κάποιες φορές το αισθάνομαι αυτό, ναι, ότι μπορώ να αλλάξω την τροπή ενός αγώνα, ότι πρέπει να κάνω κάτι. Αλλά έχω ωριμάσει αρκετά πλέον ώστε να ξέρω ότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Φυσικά, κάθε παίκτης φέρνει κάτι δικό του στην ομάδα.

Ο κόσμος γνωρίζει τί είμαι ικανός να κάνω και θα το κάνω, αλλά μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος κάτι εξίσου καλό. Μία ομάδα δεν αποτελείται από ένα άτομο μόνο του, είμαστε όλοι μαζί μέσα σε αυτό. Πρέπει πάντα να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε υψηλό ηθικό. Κι όταν λέω όλοι, δεν εννοώ μόνο τους ποδοσφαιριστές, αλλά όλη την ομάδα και ειδικά τον κόσμο, γιατί αυτός έχει τη δύναμη να μας ξυπνήσει.

Είναι ωραίο το συναίσθημα να σκοράρεις, αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι το δικό μου παιχνίδι επικεντρώνεται κυρίως στη δημιουργία του γκολ και όχι μόνο στην εκτέλεση, οπότε φέρνω κι εγώ κάτι δικό μου στην ομάδα".

Για το τι έχει να θυμάται από τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του: "Το πάθος τους. Πάντα μου έδιναν ένα κίνητρο παραπάνω και πολλή ενέργεια. Όταν τους ακούς να φωνάζουν στο γήπεδο και δεν εννοώ απαραίτητα όταν τραγουδούσαν το όνομά μου, είναι σαν να σου γεμίζουν τις μπαταρίες. Με έχουν βάλει στην καρδιά τους και πιστεύω ότι όταν σε δεχτούν, δεν σου γυρίζουν ποτέ την πλάτη εκτός, φυσικά, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς για την ομάδα.

Όταν προσπαθείς, όμως, το αναγνωρίζουν και σου το ανταποδίδουν. Αυτό ακριβώς μου είχε λείψει και αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που επέλεξα να γυρίσω, παρ' όλο που υπήρχαν και άλλα μέρη, στα οποία θα μπορούσα να είχα πάει".

Για την εμπειρία του στο Κατάρ: "Καταρχήν να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο και τον Αθλητικό Διευθυντή που με δέχτηκαν πίσω. Ως ποδοσφαιριστής θέλεις πάντα να παίζεις ποδόσφαιρο και εγώ ήμουν πολύ αρνητικός στο να παίξω ποδόσφαιρο εκεί. Δεν ήθελα να βρίσκομαι εκεί. Ήθελα να φύγω.

Δεν ήθελα ποτέ να πάω. Άλλά ένας άνθρωπος μαθαίνει μέσα από τις εμπειρίες του και η ζωή μου στο Κατάρ με δίδαξε πολλά πράγματα. Με επανέφερε στην πραγματικότητα. Αυτό που μου έμαθε είναι ότι δεν μετράνε μόνο τα χρήματα. Είχαν ένα πάρα πολύ καλό συμβόλαιο εκεί και αν έμενα τρία χρόνια θα είχα απίστευτα καλές απολαβές.

Αγαπώ όμως το ποδόσφαιρο και αυτό ξέρω να κάνω για να διασκεδάζει ο κόσμος. Εκεί οι φίλαθλοι δεν πηγαίνουν στο γήπεδο, ο καιρός είναι πολύ ζεστός και έπεσαν όλα μαζεμένα πάνω μου. Γενικά οι συνθήκες δεν ήταν καλές".

Για το πως ήταν στο Κατάρ σε σχέση με την Ελλάδα υπογράμμισε ότι ήταν "πολύ διαφορετικά, όχι μόνο σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και σε σχέση με την Αγγλία. Είναι πραγματικά πολύ όμορφη χώρα αλλά εγώ δεν αισθανόμουν καλά εκεί. Η νοοτροπία των ανθρώπων είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είναι τόσο δεκτικοί σε άλλες ιδέες.

Δεν έχουν ευρωπαϊκή νοοτροπία αλλά δικούς τους κανόνες σαν χώρα και σκέφτονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Φυσικά, δεν είναι όλοι έτσι, αλλά εγώ δεν θα μπορούσα να ζήσω ποτέ εκεί μόνιμα. Ένιωσα πως η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί δεν σέβεται τον κόσμο. Πήγα σε μια εντελώς άγνωστη για μένα χώρα και δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει σε τίποτα. Αλλά όπως είπα και πριν, θεωρώ ότι μου έκανε τελικά καλό και με έκανε καλύτερο άνθρωπο."

Για τις φήμες που τον ήθελαν κοντά στην Τότεναμ, όμως επέλεξε Ολυμπιακό λόγω των φιλάθλων: "Ναι, ακριβώς. Είναι αλήθεια ότι ήμουν πολύ κοντά στο να γυρίσω πίσω στην Αγγλία, αλλά είδα ότι και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και ο Πρόεδρος και όλοι ήθελαν να επιστρέψω και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για μένα.

Η Τότεναμ ήταν η ομάδα των ονείρων μου και ο προπονητής της με γνωρίζει πολύ καλά από την Πόρτσμουθ και με ήθελε. Θα έκανα τα πάντα για αυτόν, γιατί είναι ο άνθρωπος που ξέρει ακριβώς πως να με κάνει να βγάζω τον καλύτερο μου εαυτό. Αλλά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού με κέρδισαν.

Έχω πάθος για το ποδόσφαιρο. Το Κατάρ ήταν ένα κακό όνειρο για μένα και παρακαλούσα να ξυπνήσω απ' αυτό. Μου έχει λείψει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο και η ατμόσφαιρα του Ολυμπιακού. Απέρριψα την Τότεναμ, γιατί θέλω να ολοκληρώσω στον Ολυμπιακό αυτό που άφησα στη μέση. Τώρα, το μόνο που θέλω είναι να επανέλθω στην καλύτερη φυσική κατάσταση και να δώσω το 100% του εαυτού μου για να βοηθήσω την ομάδα".

Για την πιθανότητα ν' αγωνιστεί κατά του ΠΑΟΚ και το πόσο έτοιμος είναι είπε: "Θέλω πάρα πολύ να παίξω. Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούν ένα με δύο παιχνίδια μέχρι να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο αλλά και μόνο που θα παίξω μετά από επτά μήνες αποχής είναι πολύ σημαντικό για μένα. Μόνο εδώ μπορώ να κάνω αυτό που θέλω και να δώσω αυτά που μπορώ.

Το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολο αλλά παίζουμε εντός έδρας, μπροστά στους φιλάθλους μας και ξέρω ότι ο κόσμος πιστεύει ότι η βαθμολογική διαφορά μας από τον Παναθηναικό είναι μεγάλη αλλά δεν πρέπει να παραδώσουμε τα όπλα έτσι απλά. Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να μην σκεφτόμαστε τους άλλους. Από εδώ και πέρα πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και με αυτήν τη νοοτροπία πρέπει να πορευτούμε".

Για το πως πρέπει να κινηθεί ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα επισήμανε ότι "στην ζωή δεν μπορεί πάντα να συμβαίνουν μόνο καλά πράγματα. Το θέμα είναι πως τα αντιμετωπίζεις. Μερικές φορές χρειάζεται ένα κακό αποτέλεσμα για να σε ταρακουνήσει.
Εμείς έχουμε συνηθίσει όλα να είναι θετικά αλλά όταν συμβαίνει κάτι κακό είναι ένα τεστ για να δούμε πως μπορούμε ν' αντιδράσουμε. Θα το αφήσουμε να συμβεί ή θα κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε. Η αλλαγή του προπονητή, όχι ως πρόσωπο αλλά ως γεγονός, πιστεύω ότι θα αποτελέσει κίνητρο για μας. Ξέρουμε τι πρέπει  να κάνουμε και τι θέλει ο κόσμος να κάνουμε και τώρα πρέπει απλά να γυρίσουμε σελίδα. Άλλωστε υπολείπονται παρά πολλοί αγώνες ακόμα. Και η Άρσεναλ βρισκόταν πίσω κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα και κοίταξέ τους τώρα. Πρέπει να παίξει όπως ξέρει και όλα θα πάνε καλά".

Για το κατά πόσον μπορεί ο ίδιος να συνεισφέρει σχολίαζε πως "ναι, γιατί έτσι είμαι εγώ ως άνθρωπος. Πάντα ήμουν υπερκινητικός και παθιασμένος μέσα στο γήπεδο. Είμαι πάντα χαρούμενος άνθρωπος αλλά μερικές φορές αυτό το παρεξηγεί ο κόσμος.

Μου αρέσει να βρίσκομαι σ' ένα όμορφο περιβάλλον και τ' ότι πολύ συχνά αστειεύομαι δεν σημαίνει ότι είναι σοβαρός. Παραήμουν καλός αλλά τώρα ξέρω. Έμαθα να εκτιμάω και θέλω μόνο να παίζω ποδόσφαιρο. Μεγαλώνω άλλωστε και δεν θα μπορώ να παίζω για πάντα, οπότε θέλω να το ζήσω όσο πιο έντονα μπορώ και ν' αφήσω το παιχνίδι μου. Το Κατάρ μ' άλλαξε πολύ".

Για το τι μήνυμα θέλει να στείλει στους φιλάθλους είπε ότι "θέλω απλά να τους ευχαριστήσω για όλα, που με δέχτηκαν πίσω. Τους ζητώ συγγνώμη για το τελευταίο παιχνίδι με την Καβάλα και τους υπόσχομαι εκ μέρους όλων των παικτών ότι θα δώσουμε το 150% του εαυτού μας για την ομάδα.

Είμαι σίγουρος πως δεν τους πειράζει η ήττα αλλά ο τρόπος που χάνουμε. Όταν μας βλέπουν να τα δίνουμε όλα δεν παραπονιούνται. Όταν δεν παίζουμε καλά, τότε έχουν δίκιο να στεναχωριούνται και όλοι συμφωνούν ότι απογοητεύσαμε και οι ίδιοι τους εαυτούς μας στα τελευταία παιχνίδια, αλλά όλα αυτά πέρασαν πλέον. Από εδώ και πέρα θα μας δουν να προσπαθούμε για το καλύτερο."

- Η στήλη "πάσες" που φιλοξενούν τον Όσκαρ Γκονζάλεθ. Πιο συυγκεκριμένα:

Αγαπημένη ταινία: "Ο πιανίστας" και η "Η ζωή είναι ωραία"
Αγαπημένο φαγητό: Ρύζι με αυγά τηγανητά
Αγαπημένη πόλη/χώρα: Σαλαμάνκα
Παρατσούκλι: "Οσκαρίδης"
Αγαπημένη ηλεκτρονική συσκευή: Το i-phone
Αγαπημένο τραγούδι: Το "Truly, Madly, Deeply" των Savage Garden
Καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου: Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Καλύτερο γκολ στην καριέρα μου: Με την Σαραγόσα εναντίον της Μπαρτσελόνα (2-1) στο Κύπελλο το 2006
Πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή μου: Η κοπέλα μου και η οικογένεια μου
Η Ελλάδα με μια λέξη: Μονάκριβη
Γούρι: Δεν έχω
Αγαπημένο αυτοκίνητο: Audi A5
Αγαπημένο στοιχείο στο παιχνίδι μου: Η αντίληψη του παιχνιδιού
Στον ελεύθερο μου χρόνο: Μαγειρεύω και παίζω γκολφ
Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής: Κάτι θα ήμουν αλλά δεν θα μου έκανε αίσθηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...