Ποδαρικό με φόρους

Σε ΦΠΑ, ποτά, τσιγάρα και όπου αλλού μπορούν!


Σενάρια εκτάκτου ανάγκης, ακόμα και με αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 2 μονάδες, άρχισαν να δημοσιοποιούνται εφόσον και αν υπάρξει απόκλιση του πρώτου κρίσιμου τριμήνου του 2010 από το στόχο μείωσης του ελλείμματος ενώ την ίδια στιγμή επικρατεί πλήρη σύγχυση....


όχι μόνο ποιες αποδείξεις
πρέπει να ζητούν από σήμερα οι φορολογούμενοι αλλά και πως θα καταγραφούν στη φορολογική δήλωση αυτές. Σε κάθε περίπτωση η νέα χρονιά κάνει ποδαρικό με φόρους, κάποιοι άλλοι δρομολογούνται ενώ οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου οικονομικών εντείνουν τους ελέγχους.
Ειδικότερα η πιθανότητα αύξησης του ΦΠΑ δεν μπορεί να αποκλειστεί, τη στιγμή μάλιστα που δεν την απέκλεισε ούτε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν την περασμένη Τρίτη διευκρίνισε απλά ότι δεν έχει δεχτεί σχετική εισήγηση από το οικονομικό επιτελείο. Αν τη δεχτεί και εφόσον υπάρξει ανάγκη λείναι λογικό να την αποδεχτεί.
Ωστόσο έχει «κλειδώσει» η αύξηση των ειδικών φόρων σε τσιγάρα και ποτά κατά 10% εντός του μήνα, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων ενώ απομένουν να ξεκαθαρίσουν μόνο οι λεπτομέρειες για τη σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με αποδείξεις. Εντός του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή ένα μίνι νομοσχέδιο που θα προβλέπει την η αύξηση των ΕΦΚ σε τσιγάρα και ποτά κατά 10%. Πρόκειται για αυξήσεις που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και οδηγούν σε αυξήσεις 40 λεπτών ανά πακέτο τσιγάρων και 1 - 2 ευρώ ανά φιάλη ποτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...