"ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ" ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ


Του Σταύρου Μαρίνη
Η ευαισθησία των ιατρών για τα ιατρικά λάθη που οδηγούν στον τάφο πρόωρα χιλιάδες συμπολίτες μας πρέπει να είναι διαρκής και όχι όταν πρόκειται για έναν δημοφιλή και μαχητικό δημοσιογράφο όπως υπήρξε ο αείμνηστος Νίκος Κακαουνάκης. Οι  δηλώσεις τους στα κανάλια μόνο προβληματισμό προκαλούν αφού σε περιπτώσεις άλλων ασθενών κατηγορούν τους δημοσιογράφους ότι κάνουν άδικη κριτική στους συναδέλφους τους.


Την γνώμη μου για τους Έλληνες γιατρούς την έχω γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν και δεν θα ήθελα να τους στεναχωρήσω και πάλι. Ιδίως για όσους τελείωσαν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Φαντάζομαι ότι στην περίπτωση Κακαουνάκη θα βρεθεί ποιος ή ποιοι έφταιξαν και από επέμβαση ρουτίνας πήγαμε στον άλλο κόσμο. Δεν μπορεί να αλλάξει το ΕΣΥ με τέτοιους γιατρούς οι οποίοι δουλεύουν πολλές ώρες και έχουν ως μόνο τους μέλημα το κέρδος. Δυστυχώς και σε αυτόν τον τομέα της υγείας η Πατρίδα μας νοσεί βαρύτατα και δεν μας σώζει ούτε το φακελάκι αλλά ούτε η επωνυμία μας. Όσους καλούς γιατρούς είχαμε τους κράτησε το Εξωτερικό όπου οι συνθήκες είναι καλύτερες και προχωράει και η έρευνα. Εδώ στην Ελλάδα δεν προχωράει τίποτα άλλο παρά να ανεβαίνει το φακελάκι των γιατρών και των παρατρεχάμενων τους. Υπάρχουν και γιατροί που κάνουν λειτούργημα και μάλιστα δεν θέλουν έξτρα αμοιβή αλλά αυτοί δυστυχώς είναι λίγοι σε σχέση με την πλειοψηφία που χωρίς λεφτά δεν προχωράει σε καμιά επέμβαση. Όποιος έχει τα δίνει για όλους τους άλλους έχει ο Θεός , ο γιατρός όμως δεν βρίσκει κρεβάτι και χρόνο για την επέμβαση. Αυτά είναι τα χάλια μας και γινόμαστε κακοί όταν τα γράφουμε. Εμείς όμως θα τα γράφουμε όσο υπάρχουν και σε όποιον δεν αρέσει ας διαβάζει άλλα blogs ή sites.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...