Όταν λείπεις εσύ...


...η ομάδα είναι «μισή» θα μπορούσαν να φωνάζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού όταν απουσιάζει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Το gazzetta.gr αναλύει τι κάνουν οι πράσινοι όταν ο Βραζιλιάνος είναι εκτός, κάτι που ίσως συμβεί και κόντρα στην ΑΕΚ...


Ο αρχηγός της Σελεσάο πονάει στον αστράγαλο και μαζί του όλος ο Παναθηναϊκός. Η κατάσταση του θα εκτιμηθεί σήμερα με τις εξετάσεις που θα υποβληθεί και ήδη είναι αμφίβολος για το ντέρμπι. Μπορεί ο διεθνής άσος να τονίζει ότι θα δώσει το παρών την Κυριακή στο ΟΑΚΑ αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο αν δεν βγουν οι εξετάσεις.

Λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα το gazzetta.gr σας θυμίζει τι έχει κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται εκτός αποστολής. Ο 33χρονος άσος για μερικούς είναι «περιπατητής» και για άλλους «αόρατο τείχος». Μπορεί οι αριθμοί να μην λένε πάντα την αλήθεια αλλά ο πρώην αμυντικός μέσος της Άρσεναλ έχει λείψει φέτος από τρία παιχνίδια του τριφυλλιού και στα δύο από αυτά οι πράσινοι γκέλαραν ενώ στο άλλο λίγο έλειψε για την... καταστροφή.

Εμφανές «κενό» στην Καβάλα

Η αρχή έγινε την 7η αγωνιστική στην Καβάλα. Ο Χενκ τεν Κάτε παρέταξε τον Παναθηναϊκό χωρίς να βρίσκονται στην ενδεκάδα οι Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνης και είχε ως αποτέλεσμα οι πράσινοι να μην απειλούν παρά μόνο από στημένες φάσεις ενώ δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν στοιχειωδώς την μπάλα. Ο «Κάρα» και ο «Σάλπι» πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η απουσία του Ζιλμπέρτο στο κέντρο ήταν εμφανής. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δύο εβδομάδες μετά ο Παναθηναϊκός φιλοξενούσε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος ήταν τραυματίας και παρότι οι πράσινοι έπαιζαν για περίπου 85 λεπτά με παίκτη παραπάνω κινδύνεψαν πάρα πολύ. Οι πράσινοι κράτησαν από αυτό τον αγώνα μόνο το αποτέλεσμα (νίκη με 2-1) με τους «κυανέρυθρους» λόγω έλλειψης του Ζιλμπέρτο να είναι κυρίαρχοι στο κέντρο.

Αναπάντεχη απουσία, αναπάντεχη ισοπαλία

Με τους Νεοσμυρνιώτες ο Παναθηναϊκός δεν το πλήρωσε αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον Αστέρα Τρίπολης την 11η αγωνιστική στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Σίλβα ήταν στην αποστολή αλλά απεβίωσε την ημέρα του αγώνα (22 Νοέμβρη) η αδερφή της γυναίκας του με αποτέλεσμα ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού να ζητήσει άδεια από τον Χενκ τεν Κάτε για να είναι στο πλευρό της. έτσι δεν έδωσε το παρών κόντρα στους Αρκάδες και το τριφύλλι ήρθε ισόπαλο με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ουντότζι στο 61΄και τρία λεπτά αργότερα έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λαδάκη. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Σισέ στο 74' και λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη αλλά ο Σαριέγκι είχε δοκάρι. Αξιοσημείωτο είναι πως οι πράσινοι ήξεραν το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού (2-2 με τα Γιάννινα) και θα μπορούσαν να είχαν ξεφύγει στην βαθμολογία (ήταν στο +1).

Ο απολογισμός είναι ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει λείψει σε τρία ματς φέτος για την Σούπερ Λιγκ και ο Παναθηναϊκός έχει χάσει τέσσερις βαθμούς. Αυτά βλέπουν οι φίλοι των πρασίνων και κάνουν τον σταυρό τους ο Βραζιλιάνος να είναι καλά για το ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...