"Απάντηση από τον Σωτήρη Χατζηγάκη"


" Με αφορμή τη βρώμικη και συκοφαντική επίθεση εναντίον του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ κ. Σωτήρη Χατζηγάκη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό για δήθεν «ασυλία συγγενικού του προσώπου στην υπόθεση με το ηλιέλαιο» και επιδότηση της επιχείρησής του με 9 εκατ. €, ο κ. Χατζηγάκης, δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού απέτυχε παταγωδώς στην επίλυση των προβλημάτων...
των αγροτών, προσπαθεί για πολλοστή φορά –και ως αντιπερισπασμό στην αποτυχία της– να παραπληροφορήσει και να λασπολογήσει εναντίον μου, ακολουθώντας την προσφιλή της τακτική των συκοφαντικών καταγγελιών για δήθεν «σκάνδαλα» και της παραποίησης της πραγματικότητας.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, το κάνει σε μία χρονική στιγμή που οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους, σε μια ολοφάνερη προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, στρεφόμενος εναντίον μου επειδή συμπαρίσταμε στους αγρότες, όπως έκανα και πέρσι από τη θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης όταν η κυβέρνηση της ΝΔ στήριξε έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο με 500 εκατ. €.


Όσον αφορά στην υπόθεση με το ηλιέλαιο για την οποία είχε δήθεν «ασυλία» συγγενικό μου πρόσωπο, σημειώνουμε τα εξής:

Πρώτον. Θυμίζουμε ότι το επιμολυσμένο με ορυκτέλαιο ηλιέλαιο είχε διοχετευθεί την άνοιξη του 2008 σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεύτερον. Με το που ελήφθη το σχετικό σήμα του ευρωπαϊκού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, σταμάτησαν όλες οι εισαγωγές ηλιελαίου.

Τρίτον. Όλες οι εταιρείες που εισήγαγαν ηλιέλαιο από την επιμολυσμένη παρτίδα εντόπισαν τα σχετικά φορτία και τα ανακάλεσαν.

Τέταρτον. Σημειώνουμε ότι ουδέποτε κάποια από τις εταιρείες εισαγωγής θεωρήθηκε υπεύθυνη για την εισαγωγή του επιμολυσμένου ηλιελαίου, γι’ αυτό άλλωστε και δεν τους επεβλήθηκε πρόστιμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Και πέμπτο. Αν υπήρχε παρανομία εκ μέρους των εταιρειών, θα είχαν επιλυφθεί της υπόθεσης τα όργανα της Δικαιοσύνης –η οποία, άλλωστε, δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους «Κλουζώ».


Όσον αφορά στις καταγγελίες για αδιαφανή επιδότηση της εν λόγω εταιρείας, η αλήθεια έχει ως εξής:

Πρώτον. Η επιδότηση για την μετεγκατάσταση της επιχείρησης από την Αθήνα σε βιομηχανική περιοχή στο Βόλο δόθηκε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και απλά εκταμιεύθηκε επί ΝΔ το 2004 –εποχή που εγώ άλλωστε δεν κατείχα υπουργική θέση.

Και δεύτερον. Η επιδότηση για την μετεγκατάσταση της επιχείρησης –η οποία επαναλαμβάνουμε πως εγκρίθηκε επί ΠΑΣΟΚ– για περιβαλλοντικούς λόγους, ανέρχονταν όχι σε 9 εκατ. €, αλλά σε 3,3 εκατ. €.


Κατόπιν όλων των παραπάνω, προκαλεί πραγματικά θλίψη η κατάντια της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, η οποία αντί να ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου καταναλώνει τις δυνάμεις της στην με κάθε τρόπο συκοφάντησή μου, παραποιώντας παλαιά στοιχεία -που έχουν ήδη κριθεί απαλλακτικά από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας- και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Οι όποιες «καταγγελίες», λοιπόν, γίνονται για να καλύψουν την ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής και για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Αυτή είναι η κατάντια των υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Ας τους κρίνει ο πρωθυπουργός που προσπαθεί να οικοδομήσει το «νέο» πολιτικό ήθος του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, αν συνεχισθεί αυτή η πολιτική της κατασυκοφάντησής μου και της προσπάθειας δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη καθίσταται μονόδρομος».

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...