Τον... Σκό(κο)ρπισε στους... -5 ανέμους!

Τον... Σκό(κο)ρπισε στους... -5 ανέμους!

Το πρωί στον Πειραιά έριχναν τον σταυρό στην θάλασσα, το βράδυ ο Σκόκο έριχνε τις... βόμβες στο Καραϊσκάκη! Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό που έμεινε πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή.
Οπως συμβαίνει πάντα στα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα, με στόχο να πάρει τον αέρα του αντιπάλου και να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα του έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα. Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, έμοιαζε μουδιασμένη στο ξεκίνημα και προτίμησε να κάτσει πίσω, με στόχο να αποφύγει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη από νωρίς και να παγώσει στη συνέχεια τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου η Ενωση κατάφερε αυτό που ήθελε. Δεν απειλήθηκε από τους ερυθρόλευκους και ταυτόχρονα άρχισε να κρατάει περισσότερη ώρα την μπάλα και να βγαίνει σιγά-σιγά μπροστά. Το πλεονέκτημα των κιτρινόμαυρων, όπως αναμενόταν, ήταν στον άξονα, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο και οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν με ευκολία να κρατάνε την μπάλα και να την αλλάζουν σωστά. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειχνε να έχει ένα πλάνο στο παιχνίδι της και οι Μαντούκα-Σκόκο ήταν αυτοί που αναλάμβαναν να το... προωθήσουν στον αγωνιστικό χώρο με τις πρωτοβουλίες τους και τις μπαλιές τους, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιο πλάνο.

Η ομάδα του Ζίκο προσπαθούσε να βγει μαζικά μπροστά, αλλά χωρίς κάποιο οργανωμένο σχέδιο. Αντιθέτως, όπως προαναφέραμε, η ΑΕΚ είχε και αυτό φαινόταν και στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της. Σε μια τέτοια, στο 25', ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά κατάφερε με τον δικό του τρόπο να χάσει την μεγάλη ευκαιρία.
Η... τιμωρία ήρθε στο επόμενο λεπτό, με τον Παπαδόπουλο να ανοίγει το σκορ για τους Πειραιώτες με πλασέ εντός περιοχής κι ενώ οι Καλόπουλος-Σαραϊδάρης... έκαναν κάμποση ώρα να αποφασίσουν αν ο Μήτρογλου που ήταν οφ σάιντ βρήκε ή όχι την μπάλα. Κίνηση, πάντως, προς αυτή έκανε και ήταν σε αντικανονική θέση αν και ο 4ος Τριτσώνης... πρωτοτύπησε καθώς πήρε την φάση πάνω του και εισηγήθηκε να μετρήσει το τέρμα!

Το 1-0, όμως, δε βοήθησε την ομάδα του Ζίκο. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο σκορ και την ψυχολογία, αλλά δεν είχε τίποτα άλλο... Κι όπως φάνηκε, το προβάδισμα δεν αρκούσε, γιατί η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, έχοντας για ηγέτη τον Σκόκο. Ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση στο 33', από διαγώνια θέση εκτός περιοχής, και μια μακρινή εκτέλεση φάουλ στο 40', με τον Νικοπολίδη να κάνει εντελώς λάθος εκτίμηση της φάσης, έδωσαν στην ΑΕΚ το προβάδισμα με 2-1 στο πρώτο ημίχρονο.

Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμενε ίδια και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο ως ομάδα, ενώ οι γηπεδούχοι ήθελαν να αντιστρέψουν την κατάσταση αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο. Στο 54', μάλιστα, λίγο έλειψε να γίνει το 1-3 σε μια υποδειγματική αντεπίθεση της ΑΕΚ, αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Αραούχο. Αμέσως μετά κι ενώ ο κόσος είχε αρχίσει ήδη να αποδοκιμάζει Ζίκο και παίκτες, οι ερυθρόλευκοι έκαναν την πρώτη τους αλλάγή, με τον Ζαϊρί να αντικαθιστά τον Κατσικογιάννη.

Με αυτή την κίνηση του Ζίκο ο Ολυμπιακός βρήκε έναν ενθουσιασμό για κάποια λεπτά, ενώ στη συνέχεια ήρθε και η αλλαγή του Ντιόγκο με τον Ντάρμπισιρ. Ο Μπάγεβιτς απάντησε με τον Μάκο αντί του Γιάχιτς, η ΑΕΚ είχε ως πρώτη βλέψη την άμυνα της και το πώς θα κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά, ενώ οι Πειραιώτες πήγαν στη λύση της σέντρας, μήπως και βρουν τη λύση. Από ένα σημείο κι έπειτα ο Ολυμπιακός, που προσπαθούσε να πιέσει, έπαιζε συνεχώς με σέντρες, αλλά και πάλι δεν κατάφερνε να βρει την ισοφάριση.

Με την αντικατάσταση του Μπλάνκο με τον Λαγό ο Μπάγεβιτς έδωσε στην ομάδα του έναν έξτρα παίκτη στο κέντρο, όπου ούτως ή άλλως οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το λάθος και χαράμιζε επιθέσεις. Στο τελευταίο 10λεπτο ο Σκόκο, που δέχθηκε κι ένα χτύπημα, αποχώρησε για να περάσει στη θέση του ο Ταχτσίδης, με την ΑΕΚ να γυρνάει πίσω για να κρατήσει το σκορ, τον Ολυμπιακό να συνεχίζει τις σέντρες και τον Καλόπουλο να ακυρώνει για επιθετικό φάουλ ένα γκολ του Τοροσίδη στο 86' και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν παράπονα για την φάση, καθώς μάλλον ήταν λανθασμένη η υπόδειξη του. Ένα λεπτό μετά οι κιτρινόμαυροι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 1-3 και το Καραίσκάκη άρχισε να φωνάζει «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από 'δω»...

Man of the match: Ο τίτλος πάει, φυσικά, στον Σκόκο. Πέτυχε, όπως και στον τελικό του κυπέλλου τον περασμένο Μάιο, δύο υπέροχα γκολ και με τη γενικότερη παρουσία του ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ. Στα μεγάλα παιχνίδια είναι πάντα παρόντας και εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε αυτό για τον Αργεντίνο άσο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νικοπολίδης. Δέχθηκε, ξανά, δύο γκολ από τον Σκόκο σε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες και στο δεύτερο έκανε τεράστιο λάθος στην εκτίμηση της πορείας της μπάλας. Τώρα, αυτό το λάθος στοίχισε ένα ματς. Στο τέλος της σεζόν μπορεί να έχει στοιχίσει πολύ περισσότερα.

Στο ύψος του: Πολλοί είναι οι παίκτες της ΑΕΚ που μπορούν να μπουν σε αυτή την κατηγορία. Αν πρέπει να επιλέξουμε έναν, τότε αυτός θα είναι ο Μαντούκα που δεν έκανε ούτε ένα λάθος σε όλο το ματς και βοήθησε την ομάδα του από πολλές θέσεις. Αριστερά, δεξιά, στο κέντρο, στην άμυνα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Νικοπολίδης στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ με την λάθος εκτίμηση του, στο μακρινό φάουλ του Σκόκο. Ετσι... έβγαλε και από τη δύσκολη θέση τον Τζιμπούρ, που ήταν υποψήφιος για αυτή την κατηγορία με την ευκαιρία που έχασε στο 25ο λεπτό.

Το στραγάλι: Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του 1-0, καθώς ο Μήτρογλου έκανε κίνηση για την μπάλα αν και ήταν σε θέση οφ σάιντ. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε αλλά στη συνέχεια μέτρησε. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη πλευρά, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι οι Γιάχιτς και Καράμπελας θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα σε κάποια από τα φάουλ που έκαναν.

Το ταμείο του Gazzetta: Για την ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη στιγμή της φετινής σεζόν. Ο καλύτερος τρόπος για να μπει στο 2010. Εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού για πρώτη φορά μετά το 2004 και μάλιστα με εμφάνιση που να δίνει τον τίτλο της δίκαιης νίκης. Το σκορ, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Οι κιτρινόμαυροι έδωσαν για πρώτη φορά φέτος μια τεράστια χαρά στον κόσμο τους και παίρνουν για τα καλά ταπάνω τους στον ψυχολογικό τομέα. Δεν πρόκειται, φυσικά, να κατακτήσουν κάποιον τίτλο, αλλά τουλάχιστον θα έχουν την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Οσο για τον Ολυμπιακό, έχασε εντός έδρας από τη φετινή ΑΕΚ που σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι αυτό. Αλλά το γεγονός ότι έμεινε στο -5 από την κορυφή και το πρωτάθλημα απομακρύνεται. Αν δεν γίνουν μεταγραφές και παραμείνει και ο Ζίκο, που κάποιοι αποθέωναν σα να είναι ο Λίπι πριν δύο μήνες, τότε θα το χάσει σίγουρα.

Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Κατσικογιάννης, Όσκαρ, Γκαλέτι, Ντιόγο, Μήτρογλου

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γιάχιτς, Καφές, Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

LIVE GAME

8' Σουτ του Μαρέσκα, η μπάλα έφυγε άουτ.

16' Σουτ του Σκόκο εκτός περιοχής, η μπάλα άουτ.

25' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Τζιμπούρ να βγαίνει τετ α τετ αλλά να καθυστερεί τόσο, ώστε να χάσει το γκολ.

26' Γκολ! 1-0 ο Ολυμπιακός! Πλασέ του Παπαδόπουλου από κοντά και η μπάλα στα δίχτυα. Διαμαρτυρίες από την ΑΕΚ για τον Μήτρογλου που ήταν σε θέση οφ σάιντ, το γκολ αρχικά ακυρώθηκε και στη συνέχεια μέτρησε.

29' Καλό σουτ του Μαντούκα, μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

33' Γκολ! 1-1 η ΑΕΚ! Σέντρα από αριστερά, ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε και ο Σκόκο με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Νικοπολίδη και ισοφάρισε.

40' Γκολ! 1-2 η ΑΕΚ! Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σκόκο, ο Νικοπολίδης κάνει λάθος εκτίμηση και η μπάλα στα δίχτυα.

43' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τους Τζιμπούρ-Σκόκο να συνδυάζονται ωραία και να βγάζουν σε θέση βολής τον Μπλάνκο, που έστειλε την μπάλα άουτ.

54' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Αντεπίθεση με τον Μπλάνκο να σερβίρει στον Αραούχο, αλλά ο Νικοπολίδης αποκρούει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης από το κόρνερ, ο Καφές σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα περνά άουτ.

85' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Τζιμπούρ να πασάρει στον Καφέ που νικήθηκε από τον Νικοπολίδη.

88' Ο Τοροσίδης με κεφαλιλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Καλόπουλος υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

93' Σέντρα του Γκαλέτι, κεφαλιά του Τοροσίδη, απόκρουση του Αραμπατζή στη γωνία.

Μικρά μικρά

20.21 Ο Ντιόγκο αποδοκιμάζεται έντονα κατά την έξοδό του από το γήπεδο ενώ ο Ντάρμπισαιρ που μπαίνει ως αλλαγή αποθεώνεται απ' όλο το γήπεδο.

20.12 Φωνές προς τον Ζίκο από τον κόσμο για να κάνει αλλαγές αλλά και αποδοκιμασίες για τον τρόπο που έχει στήσει την ομάδα.

19.57 Οι Όλεγκ Προτάσοφ και Γιάννης Χατζηνικολάου βρίσκονται στο γήπεδο και βλέπουν το ματς.

19.44 Το δεύτερο τέρμα του Σκόκο πανηγυρίζεται έξαλλα από τους  παίκτες της ΑΕΚ, την ώρα που ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν πιστεύει το τι έχει συμβεί...

19.35 Παγώνει το Καραισκάκη μετά το γκολ του Σκόκο...

19.34 Σηκώνεται πανό Κλαψιάρηδες εκεί στη Β' Εθνική.

19.32 Νέος κύκλος... αναστάτωσης με τον Μάκο να δέχεται ύβρεις από την κερκίδα.

19.30 Απειλείται... σύρραξη μετά την κατακύρωση του γκολ του Α. Παπαδόπουλου ενώ είχε αρχικά ακυρωθεί ως οφσάιντ αλλά στην συνέχεια τα πνεύματα ηρεμούν. Ο διαιτητής Καλόπουλος πάντως ακούει τα εξ αμάξης από την κερκίδα αλλά και πολλά παράπονα από τις δύο πλευρές.

19.19 Συνεχείς συστάσεις γίνονται από τα μεγάφωνα του γηπέδου για την χρήση φακών λέιζερ.

18.59 Τη νύχτα... μέρα κάνουν με τα καπνογόνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά την είσοδο των δύο ομάδων στο γήπεδο για την έναρξη του αγώνα και ενώ το γήπεδο έχει πια γεμίσει.

18.55 Στην προσπάθειά τους να ποτίσουν το χορτάρι του γηπέδου οι άνθρωποι του Ολυμπιακού... πότισαν και τους υπολογιστές των δημοσιογράφων, που τελικά... σώθηκαν...

18.50 Ο αγωνιστικός χώρος βρέχεται από τις ποτίστρες, μόλις λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ματς.

18.46 Χλιαρές αποδοκιμασίες ακούγονται όταν εκφωνείται τ' όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

18.42 Νέες συστάσεις γίνονται προς τον κόσμο και ενώ έχουν πέσει ορισμένα βεγγαλικά ενώ έχουν ανάψει και καπνογόνα.

18.41 Και σήμερα υπάρχουν ουκ ολίγες όμορφες παρουσίες στις κερκίδες.

18.39 Τα συνθήματα κατά της ΑΕΚ καλά κρατούν. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού προσπαθούν ν' ανυψώσουν όσο πιο πολύ γίνεται το ηθικό των παικτών της αγαπημένης τους ομάδας.

18.35 Πολύς κόσμος έχει προσέλθει πλέον στο γήπεδο. Παρόλα αυτά δεν έχουν γεμίσει όλες οι θύρες.

18.34 Οι παίκτες του Ολυμπιακού πηγαίνουν κοντά τον κόσμο τους και τον χειροκροτούν. Εκείνος ανταποδίδει.

18.26 Γίνονται συστάσεις από τα μεγάφωνα για να μην ρίχνουν βεγγαλικά ή καπνογόνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

18.20 Στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι οι Πάρντο, Ντομί, Ντάρμπισαιρ, Ζαιρί, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Πάντος. Σ' αυτόν της ΑΕΚ είναι οι Σάχα, Λεονάρντο, Μάκος, Λαγός, Γεωργέας, Ταχτσίδης, Γκέντσογλου.

18.18 Οι δύο ομάδες είναι πλέον στο γήπεδο για την καθιερωμένη προθέρμανση.

18.15 Έχουμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι, Όσκαρ, Ντιόγκο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Κατσικογιάννης.

ΑΕΚ Αραμπατζής, Καφές, Αραούχο, Άλβες, Μαιστόροβιτς, Τζιμπούρ, Μαντούκα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μπλάνκο, Σκόκο.

18.12 Μπαίνουν και οι γκολκίπερ της ΑΕΚ που αποδοκιμάζονται ενώ υπάρχουν ακόμη πολλές θύρες που έχουν ελάχιστο κόσμο.

18.11 Η... ώρα του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο έμπειρος γκολκίπερ εισέρχεται στο γήπεδο για ζέσταμα και αποθεώνεται.

18.10 Αρκετά και σήμερα τα πανό που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες θύρες του Καραισκάκη.

18.02 Έχει πιάσει κρύο στο φαληρικό γήπεδο ενώ ο κόσμος του Ολυμπιακού προσπαθεί να... ζεστάνει την ατμόσφαιρα με τα συνθήματά του.

17.50 Άνθρωπος του τεχνικού τιμ της ΑΕΚ τοποθετεί κώνους για τις ασκήσεις που θα κάνουν οι παίκτες της Ένωσης.

17.46 Περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ έδωσαν σήμερα το παρών στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει και μάλιστα ακολούθησαν την αποστολή στον δρόμο για γήπεδο αλλά μέχρις ενός σημείου.

17.44 Μόνο η Θύρα 7 έχει σχεδόν γεμίσει. Όλες οι άλλες θύρες είναι σχεδόν άδειες.

17.35 Η ΑΕΚ θα κατέβει με τους Αραμπατζή, Αραούχο, Καράμπελα, Μαιστόροβιτς, Άλβες, Καφέ, Γιάχιτς, Σκόκο, Μαντούκα, Μπλάνκο και Τζιμπούρ.

17.30 Πηγαδάκια ανάμεσα σε παίκτες των Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Ο Τζιμπούρ μιλά με το Ντομί, ο Μέλμπεργκ με τον Μαιστόροβιτς ενώ και ο Ζεβλάκοφ έχει στήσει... πηγαδάκι με παίκτες της ΑΕΚ.

17.29 Για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν σημειώθηκε το παραμικρό κατά την άφιξη της ΑΕΚ.

17.25 Την... αρχή για τον Ολυμπιακό την κάνει ο Μέλμπεργκ. Η Θύρα 7 ξεκινάει τον... χορό των συνθημάτων.

17.22 Εισέρχονται στο γήπεδο κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ για την καθιερωμένη τους βόλτα και φυσικά η υποδοχή από τον κόσμο δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

17.11 Οι διαιτητές του αγώνα μπαίνουν στο γήπεδο και αποδοκιμάζονται έντονα.

16.50 Στην Θύρα 7 πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ του Εργοτέλη στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό.

16.45 Λιγοστοί ακόμη οι φίλαθλοι. Μόνο στην Θύρα 7 υπάρχουν ορισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού.

16.18 Το γήπεδο είναι ακόμη παντελώς άδειο, σε αντίθεση με τα καφέ γύρω από το γήπεδο, αλλά και στο Πασαλιμάνι που κάνουν... χρυσές δουλειές.

16.15 Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται εκτός του φαληρικού σταδίου.

- Στο match programme του αγώνα μιλά ο Βασίλης Τοροσίδης. Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν το παν για την κατάκτηση της νίκης.

Πιο συγκεκριμένα είπε για την ΑΕΚ πως "σίγουρα η ΑΕΚ δεν έχει παρουσιάσει μία καλή εικόνα, καθώς θεωρείται μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες του ποδοσφαίρου μας, αλλά πιστεύω ότι δεν παύει να είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Ο σημερινός αγώνας έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι και οι ομάδες ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται συγκεντρώνονται στον αγώνα προκειμένου να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα".

Για τ' ατού της Ένωσης επισήμανε ότι "έχει πιστεύω κάποιους καλούς παίκτες στην επίθεση όπως είναι ο Μπλάνκο και ο Σκόκο, όμως δεν πρέπει να κοιτάζουμε τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά αλλά την ομάδα ως σύνολο και ως λειτουργία στο παιχνίδι της, προκειμένου να μπορέσουμε με την σειρά μας να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις να πετύχουμε γκολ".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στη νίκη τόνισε πως "εμείς απλά να παίξουμε σαν Ολυμπιακός όπως έχουμε συνηθίσει τον κόσμο μας να παίζουμε στα ντέρμπι. Να παίξουμε όπως φέτος στην Τούμπα, στην ΑΕΚ, με τον Παναθηναικό. Πιστεύω λοιπόν ότι εάν παίξουμε όπως ξέρουμε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να πάρουμε τη νίκη".

Για τ' ενδεχόμενο να βγάλει εκτός ρυθμού η διακοπή την ομάδα του ο 'Τόρο' είπε ότι "δεν θέλω να το πιστεύω αυτό, καθώς η διακοπή ήταν αναμενόμενη. Είναι γνωστό από την αρχή της χρονιάς ότι τις ημέρες των εορτών θα υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος και εμείς σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουμε φροντίσει έτσι ώστε να δουλέψουμε και μόνοι μας στο διάστημα των διακοπών, προκειμένου να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τις υποχρεώσεις που έχουμε".

Για τον αγώνα του Α' γύρου και την απόδοσή του υπογράμμισε πως "σίγουρα ήταν κάτι πολύ καλό για την ομάδα αλλά και για μένα προσωπικά, για την ψυχολογία μου, η εμφάνιση αυτή. Τώρα το γεγονός ότι έβαλα εγώ τα δύο γκολ δεν ήταν το ζητούμενο. Το ζητούμενο για εμάς ήταν η νίκη και αυτή ήρθε μέσα σε μία δύσκολη έδρα, στο ντέρμπι. Σίγουρα όπως είπα και πριν βοήθησα και εγώ, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, όμως το μόνο που κρατάμε είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί που πήραμε".

Για το ποιο είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τον φετινό Ολυμπιακό αλλά και τους τραυματισμούς είπε ότι "με τους τραυματισμούς αυτούς φάνηκε ότι υπάρχει βάθος στην ομάδα, καθώς τα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω, δείχνοντας το πάθος και την δύναμη που είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό. Όλοι οι άλλοι περίμεναν ότι δεν θ' ανταποκριθούμε αλλά ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με παίκτες ποιότητας, τους οποίους κανένας δεν μπορεί ν' υποτιμήσει".

Για τον τραυματισμό του και την επάνοδό του σχολίασε πως "ειλικρινά ήταν και για μένα κάτι το πρωτόγνωρο να είμαι τόσο καιρό τραυματίας καθώς όλα αυτά τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο είχα την τύχη να μην τραυματίζομαι εύκολα. Πιστεύω ότι αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και μέσα στην ζωή. Ήρθε αυτή η ατυχία με τους δύο τραυματισμούς, όμως από εκεί και πέρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλέψεις όσο καλύτερα μπορείς για να επιστρέψεις πιο γρήγορα και όσο πιο έτοιμος γίνεται, πράγμα που φάνηκε στην επιστροφή μου από τον πρώτο τραυματισμό και θέλω να κάνω το ίδιο και τώρα για να βοηθήσω την ομάδα".

Για την επιλογή του ν' έρθει στον Ολυμπιακό ξεκαθάρισε ότι "σίγουρα αισθάνομαι πάνω απ' όλα δικαιωμένος που επέλεξα τον Ολυμπιακό και αυτό γιατί δεν ήταν θέμα χρημάτων, αλλά καθαρά θέμα ποδοσφαιρικής επιλογής, ενώ γνώριζα ότι ερχόμενος στον Ολυμπιακό θα κατακτούσα τίτλους. Ήδη σε αυτά τα τρία χρόνια και σε ηλικία 24 ετών έχω κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Επίσης έχω ζήσει πολλές καλές στιγμές στην Ευρώπη με την ομάδα και πιστεύω ότι και στο μέλλον θα έχει ανάλογες επιτυχίες και η ομάδα αλλά και εγώ προσωπικά".

Για τ' όνειρα και τους στόχους του τόνισε πως "πρώτα και πάνω απ' όλα θέλω να έχω υγεία, καθώς για πρώτη φορά βίωσα φέτος τέτοιους τραυματισμούς πράγμα που μου κακοφάνηκε θα έλεγα. Στόχος μου είναι λοιπόν να είμαι υγιής και να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της".

Για το ποιός είναι έξω από το γήπεδο επισήμανε πως "η καθημερινότητα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή εξαρτάται από το ποδόσφαιρο. Έτσι λοιοπόν συμβαίνει και με μένα.. Δεν κάνω θα έλεγα κάτι το ιδιαίτερο, καθώς προσπαθώ μετά τις προπονήσεις να ξεκουράζομαι, είτε πηγαίνοντας για καφέ με φίλους, είτε μένοντας στο σπίτι. Όλα τ' υπόλοιπα κινούνται γύρω από την ομάδα, την προπόνηση και τους αγώνες, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την Εθνική ομάδα. Όπως εύκολα καταλαβαίνεις ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος και προσπαθείς να τον αξιοποιήσεις προκειμένου να ξεκουραστείς".

Αναφορικά με την Εθνική ομάδα τόνισε ότι "ο μεγάλος στόχος αυτής της ομάδας ήταν να πετύχει την πρόκρισή της στην τελική φάση και τον πετύχαμε. Από εκεί και πέρα η ομάδα πηγαίνει χωρίς άγχος για να παίξει ποδόσφαιρο και να δείξει ότι καλύτερο μπορεί,, απέναντι σε ομάδες ιδιαίτερα δυνατές, όπως είναι όλες όσες έχουν φτάσει μέχρι εκεί. Πάμε λοιπόν χωρίς άγχος και ίσως αυτό μας βοηθήσει να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο".

Για το στοιχείο που έδωσε την πρόκριση στην Εθνική είπε πως "πιστεύω ότι το καλό κλίμα που υπήρχε κατά την διάρκεια της προκριματικής φάσης, πράγμα που μας βγήκε στο γήπεδο. Πήραμε μία πρόκριση δύσκολη μες στην Ουκρανία και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και αξίζουν συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά για την μεγάλη αυτή πρόκριση".

Για το Τσάμπιονς Λιγκ και την Μπορντό διευκρίνισε ότι "η Μπορντό σίγουρα δεν είναι ένα μεγαθήριο, είναι όμως μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε απέναντί μας έναν ακόμη δυσκολότερο αντίπαλο, χωρίς αυτό που λέω να σημαίνει πως υποτιμούμε την πρωταθλήτρια Γαλλίας. Αντίθετα θα έλεγα ότι πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, όμως με αυτήν αντίπαλό μας υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες απ' ότι θα υπήρχαν με μία από τις Ρέλα, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μαν. Γιουνάιτεντ. Εμείς πρέπει να παίξουμε την μπάλα που μπορούμε, γιατί έχουμε πολλές δυνατότητες και το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Έχουμε πολλές πιθανότητες και θα παίξουμε γι' αυτές και μακάρι να έρθει η πρόκριση".

Τέλος για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ανέφερε πως "Ο κόσμος μας βοηθάει, στέκεται δίπλα μας και στα δύσκολα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι στο πλευρό της ομάδες και στις χαρές και στις λύπες και εάν αυτό εξακολουθήσει να συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο τότε η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά. Εγώ πραγματικά έχω μία εξαιρετική σχέση με τους φιλάθλους μας και προσπαθώ μέσα στο γήπεδο ν' ανταποδώσω την αγάπη και την στήριξή τους. Αυτό που έχω να τους πω είναι κάτι που θα έλεγαν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά θα προσπαθήσουμε δίνοντάς τα όλα σήμερα και πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, τον οποίο θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τον Απρίλιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...