Από τους υπονόμους στην κορυφή του διαδικτύου!






Οι περισσότεροι γνωρίζετε πως το blog troktiko είναι μέσα στους πρώτους, σε επισκεψιμότητα, ιστότοπους, αλλά λίγοι γνωρίζετε πως ήδη κατάφερε να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση μετά το Facebook!



Για να γίνουμε πιο σαφείς, έπειτα από δημοσιευμένα στοιχεία της Google, το troktiko.blogspot.com καθίσταται το δεύτερο πιο δημοφιλές brand-name μετά το Facebook στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω του πολλά και σημαντικά portals με πολλαπλάσιο budget και δημοσιογράφους.

Σε αυτή την προσπάθεια τα διάσημα ποντίκια του διαδικτύου βρήκαν πάμπολλους υποστηρικτές. Κάποιους που απλά ήθελαν να απομυζήσουν clicks αλλά η αγάπη μικρών και μεγάλων μεταφράζεται στα στατιστικά της alexa:




Όπως βλέπεται και στα διαγράμματα, τον τελευταίο ένα μήνα, το troktiko κάνει πάρτι με άλλα μεγάλα δημοφιλή σάιτς. Ενδεικτικά, συγκρίναμε τη zougla, το in και την enet στον τομέα των pageviews, ελληνιστί «κλικς».
Η διαφορά είναι χαοτική και αυτό μεταφέρεται και στην επίσημη κατάταξη επισκεψιμότητας (unique visits) όπου τα «ποντίκια» κυριολεκτικά κάνουν πάρτι ευρισκόμενα στην 10η θέση στην Ελλάδα και στην 1,845 στον κόσμο!

Αυτό σημαίνει πως λογίζονται ως το δημοφιλέστερο ιστολόγιο στην Ελλάδα (με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα) και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.



Η αγάπη του κοινού φοβίζει πολλούς. Πολιτικούς, καλλιτέχνες και ηθοποιούς. Η σάτιρα τους έχει κατηγορηθεί από ακόμα περισσότερους. Κάποιοι δεν αντέχουνΚανείς δεν μένει εκτός κριτικής με το ιδιαίτερο στυλ που διέπει τις αναρτήσεις τους. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα τρωκτικά σε ανακοίνωσή τους:

«Είμαστε ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ blog και αντί να μας διαφημίσουν τα ΜΜΕ μας σαμποτάρουν κιόλας. Το τι χλαπάτσα έχουμε φάει δεν λέγεται».



Βγήκαν τα μαχαίρια με το Μάκη


Όπως αναγνώσατε και πρωτύτερα, το troktiko έχει πολλούς πολέμιους. Ένας εξ’αυτών είναι και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Τώρα πως γίνεται δύο πρώην συνεργάτες να σφάζονται ηλεκτρονικά και να φτάνουν στην Ευελπίδων, είναι άλλο καπέλο. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί πως την επιτυχία των τρωκτικών προσπάθησε να διασκεδάσει ο ισχυρός άνδρας της τηλεοπτικής Ζούγκλας με σημερινό του κείμενο στο ομώνυμο portal του.



Ο Μάκης τραβάει στα δικαστήρια τα λαοφιλή «ποντίκια» τα οποία κατηγορεί άμεσα καθ’εκάστη από την στήλη του «Αλ-Κάιντα» στο zougla.gr. Μήπως δεν αρέσει στον κ. Τριανταφυλλόπουλο η αγάπη και η προτίμηση που δείχνει ο κόσμος σε ένα blog στο οποίο εργάζονται πρώην συνεργάτες του και αναγκαστικά βλέπει την πλάτη του; Ρητορική είναι η ερώτηση…

Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς πως το zougla.gr βρίσκεται στην 15η θέση στην Ελλάδα τότε πολλά μπορούν να εξηγηθούν.

Όσοι παρακολουθείται την ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr γνωρίζετε από πρώτο χέρι την κόντρα Μάκη-τρωκτικού. Εμείς, από την πλευρά μας να ευχηθούμε στο troktiko και εις ανώτερα και σύντομα να αναδειχθεί ως μεγαλύτερο blog παγκοσμίως! Από την άλλη πλευρά να ευχηθούμε στο Μάκη να μάθει να κρατάει την ψυχραιμία του γιατί απ' ότι φαίνεται, έχει αρχίσει και τη χάνει για τα καλά...
www.stifora.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχμ...να με συμπαθάς, αλλά η όλη επιχειρηματολογική λογική αγιοποίησης του τρωκτικού είναι αστεία, αν μη τι άλλο και επαφίεται σε ολότελα σαθρή βάση. Ποιος στ' αλήθεια αναγόρευσε σε ποιοτικό κριτήριο εκείνο της λαοφιλίας; Διότι κι η μύγα, όπως κι ο κόσμος, στα κόπρανα πάει, γι' αυτό και πουλούσε ανέκαθεν ο Μάκης, γι' αυτό και πνίγεται στα hits το Τρωκτικό. Ποια ιστορικά ουσιαστική πολιτισμική πραγματικότητα αγκαλιάστηκε από τις μάζες κι έτυχε της αποδοχής τους; Αντίθετα, όσο πιο έυπεπτο, πιο προκλητικό, πιο αβανταδόρικο, πιο χυδαίο, πιο φτηνό, πιο εύκολο, πιο σκανδαλιστικό αγκαλιάζεται από την πλειονότητα. Τι λοιπόν τσαμπουνάτε περί hits και λοιπά ανόητα; Ποιος νοιάζεται στ' αλήθεια για το πόσο "πουλάει" το Τρωκτικό, πέρα από τους ανταγωνιστές τους κι εκείνους που καρπώνονται από την πίτα; Τι με νοιάζει εμένα ως αναγνώστη αν ξεπέρασε το Twitter ή υπολείπεται του Facebook; Έγινε πιο ουσιαστική, αξιοπρεπής και αναλυτική η ανάρτησή του για τα οπίσθια της Μαστροκώστα και τα προσόντα του Μαρκάκη; Έγινε ποτέ η παραμικρή έρευνα εις βάθος σε όσα θέματα έχει ανεβάσει και για τα οποία το έχουν κράξει ουκ ολίγοι κατά καιρούς, αποδεικνύοντας πως είναι ευκαιριακά post της πλάκας; Αυτή είναι η μπλογκόσφαιρα που οραματίζεστε και ευαγγελίζεστε; Ανεβάζουμε τα πάντα όλα και τα ό,τι να'ναι, για να ξεπεράσουμε το Facebook.

Είσαστε επικίνδυνοι...άπαντες. Μάκηδες, Τρωκτικά και το κακό συναπάντημα στο οποιο συναθροίζονται όλοι εκείνοι που τάσσονται είτε υπέρ της μίας, είτε υπέρ της άλλης πλευράς, γιατί στην πραγματικότητα είναι της ίδιας ακριβώς αισθητικής και αξιοπιστίας. Υπηρετείται συμφέροντα και ποδηγετείτε τον αφελή και αδαή κοσμάκη που δεν προλαβαίνει νε το ψάξει περαιτέρω κι αρκείται σε τίτλους που αποσκοπούν σε hits. Αναξιοπρεπής ενημέρωση δίχως όρια!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά εάν και ΦΑΣΙΣΤΑΣ απεχθάνομαι τις μειοψηφίες. Πως είναι δυνατόν να ζητάς μόνο σοβαρή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ όταν άμα σου βάλουμε μόνο αυτή την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ δεν θα μας διαβάζεις ούτε ΕΣΥ. Εγώ δέχομαι την κριτική σου και θα την κάνω και ξεχωριστή ανάρτηση αλλά πες μας τι κείμενα θα ήθελες να υπάρχουν σε εμάς. Γιατί στα ποντίκια υπάρχουν και καταγγελίες δεν είναι όλα ανάλαφρα όπως τα παρουσιάζεις. Και ο κόσμος έχει κριτήριο κάτι που ότι και να λέμε εμείς δεν αλλάζει. Γουστάρει την μαλακία ο κόσμος γιατί όλοι εμείς οι σοβαροί δεν έχουμε ΛΥΣΗ στα προβλήματά του. Στείλε όποιο κείμενο θες για δημοσίευση. Με εκτίμηση
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δε με ενδιαφέρει αγαπητέ να γίνω ξεχωριστή ανάρτηση. Δεν κόπτομαι για τέτοια μεγαλεία, ούτε με ενδιαφέρει να επηρεάσω τους πολλούς που τη βγάζουν με το Τρωκτικό προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για αξιοπρεπή ενημέρωση. Ο καθένας είναι κι άξιος των επιλογών του πέρα από της τύχης του.

Θίγω πρώτιστα το κριτήριο που θέτεις προκειμένου να επικυρώσεις την αξία του Τρωκτικού και του κάθε Τρωκτικού. Η ποσότητα των hits σπανίως αφορά και καταδεικνύει το περιεχόμενο ως ποιοτικό...αντίθετα συνηγορεί υπέρ της ευτέλειας που λέγαμε και της ευκολίας, ακριβώς γιατί ο κόσμος ΔΕΝ αρέσκεται στα δύσκολα και στα δύσπεπτα. Πέφτεις όμως αναίτια σε ένα λογικό αδιέξοδο...θεωρείς εκ προοιμίου ανέφικτο να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε η ενημέρωση να γίνεται πράγματι με αξιοπρέπεια (γελάνε και τα τσιμέντα με την οικιοποίηση του όρου από το Τρωκτικό), χωρίς να καταντάει ανιαρή, ανούσια και ολότελα απαιτητική. Προφανώς κι αυτό δεν θα γίνει όταν σε απασχολεί μονάχα ως αυτοσκοπός το πόσα hits θα κάνεις κι αν θα μπεις στη μύτη του Μάκη, για να γίνεις ο νέος Μάκης. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αναρτήσεις θα γίνονται με ρυθμούς 30 post στο δεκάλεπτο, των 20 λέξεων και με παραπλανητικούς τίτλους για να κάνεις κλικ (κι άρα πρόσθετο hit) σε ένα ηλίθιο συνολικό post μιας αράδας ακόμα. Ή μήπως δεν είναι προσφιλής τακτική του Τρωκτικού; Ή μήπως πάλι δεν είναι συνηθέστατο φαινόμενο να τους έχουν κράξει για τα καλά αναγνώστες, λόγω της επιπόλαιης, ευκαιριακής, επιφανειακής και βεβαίως στρεβλής τοποθέτησής τους πάνω σε πλειάδα θεμάτων τα οποία όχι μόνο δεν τα κατέχουν, αλλά η ημιμάθειά τους βγάζει μάτια;

Ζούμε μια περίεργη εποχή. Προκειμένου να χτυπήσουμε φαινόμενα τύπου Μάκη, γινόμαστε σταδιακά ο ίδιος, αν όχι και χειρότερος. Άλλωστε κι αυτός με 40-50% έχει τιμηθεί σε εκπομπές του, άρα ο κόσμος, το κριτήριο του οποίου είναι αλάνθαστο, μάλλον τον επικύρωνε με τη σειρά του, για να χρησιμοποιήσω το έωλο (και αίολο) επιχείρημά σας. Και φυσικά ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει. Κι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα και με το Τρωκτικό, όταν ο κόσμος αντιληφθεί πως και το ίδιο υπηρετεί συμφέροντα, έχοντας βγει από τους δημοσιογραφικούς κόλπους της αισθητικής σχολής του Τριανταφυλλόπουλου. Εκεί ανδρώθηκαν κι οι ίδιοι, τα αυτά κόπρανα σε άλλο περιτύλιγμα προσφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που τελικά μένει να απαντηθεί, είναι αν δημιουργείτε (γενικώς κι αορίστως) blog για να εκφράζετε την αλήθεια σας ή για να τύχετε της αποδοχής του κοινού και να θριαμβολογείτε για τη θέση σας στο παγκόσμιο στερέωμα, κυνηγώντας την Alexa και βάζοντας πλάτη τις στρατιές των ευκαιριακών, και πάντα σκανδαλοθηρικών, αναγνωστών. Δώσε reality σε μας τις μάζες και πάρε μας την ψυχή...απέχει όμως από οποιαδήποτε έκφανση "αξιοπρεπούς ενημέρωσης". Αντίθετα αυτό που επιδιώκει είναι να μετατοπίσει τις ορδές των χρηστών στο δικό μας μετερίζι, που πάσχει από ανάλογη δυσωδία με του γείτονα που βάλλουμε, αλλά παραμένει δικό μας. Για κάθε μία καταγγελία που αναφέρετε πως φιλοξενεί το Τρωκτικό, υπάρχουν 10 άλλα post εντελώς χυδαία, γελοία κι αναξιοπρεπή. Και δεν μιλάω καν για εκείνα που συνειδητά και σκόπιμα στοχεύουν στην παραπληροφόρηση του κόσμου, όταν αυτή δεν είναι προϊόν της ανεπάρκειάς τους να κάνουν έστω και το μίνιμουμ της έρευνας για όσα καταδεικνύουν.

Αν αυτή είναι η ενημέρωση που θεωρείτε πως αξίζει ο μέσος Έλληνας χρήστης, μεκείνη μερικών ψώνιων που θέλουν να γίνουν Ιζνογκούντ, μάλλον απέχει παρασάγγας η οπτική μας. Αν το Τρωκτικό συνιστά τη ΛΥΣΗ που εμείς (ή εσείς) οι σοβαροί δεν μπορούμε να δώσουμε στους πολλούς, τότε μάλλον δεν στύψαμε αρκετά το κεφαλάκι μας.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...