Οι Pink Martini στο Λυκαβηττό


Οι Pink Martini στο Λυκαβηττό

Tα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται ως ένα μουσικό οδοιπορικό! Από τη Γαλλία του Μεσοπολέμου στη μυστηριώδη Αραβία, από τη σημερινή Νέα Υόρκη στην Αβάνα του ’30, από το εξωτικό Σεν Τροπέ ώς τη μυστικιστική Κίνα. Και πάντα καταφέρνουν, με ένα μαγικό συνδυασμό από ρετρό και τζαζ μοτίβα με ροκ και ποπ ρυθμούς, να φλερτάρουν με τη διάθεση του κόσμου παρασύροντάς τον σε ένα αυθόρμητο λίκνισμα.

Θα είναι μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη χορό, μουσική και απρόσμενα θετική διάθεση. Αυτοί είναι οι Pink Martini. Και επιστρέφουν στην Ελλάδα για να προ(σ)καλέσουν το αθηναϊκό κοινό σε μια νέα μουσική εμπειρία στο Θέατρο του Λυκαβηττού την Τετάρτη 11 Ιουλίου, που είναι βασισμένη στις καλύτερες στιγμές της 18χρονης διαδρομής τους.

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει -γεμάτος νωχελική διάθεση- το «Je ne veux pas travailler», ποιος δεν έχει ψιθυρίσει στο έτερόν του ήμισυ τους στίχους του «Amado mio» ή δεν έχει αναπολήσει τραγουδώντας «Τα παιδιά του Πειραιά» ή, ακόμα, ονειρευτεί ακούγοντας το «Una notte a Napoli»!

«Τόσο αναπόφευκτα το ρεπερτόριό μας είναι ευρέως διαφορετικό. Σε μια στιγμή νομίζεις πως βρίσκεσαι στη μέση μιας γιορτής σάμπα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την επόμενη στιγμή να είσαι σε ένα γαλλικό καμπαρέ του 1930 ή σε ένα palazzo της Νάπολης. Είναι σαν ένα αστικό μουσικό οδοιπορικό» εξηγεί ο Τόμας Λόντερντέιλ, ιδρυτής των Pink Martini, ενός δωδεκαμελούς συγκροτήματος με μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και μουσικές επιρροές, από κλασική μουσική μέχρι τζαζ και ροκ. Espressonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...