Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο!


Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο!
Το νέο γιοτ, αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, είναι γνωστό μέχρι στιγμής με την ονομασία «Project Azzam» και έχει μήκος 180 μέτρα, είναι δηλαδή μεγαλύτερο ακόμα και από πολλά κρουαζιερόπλοια, ενώ ξεπερνά το «Eclipse» του Αμπράμοβιτς κατά περίπου 17,5 μέτρα.Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αναμένεται να χάσει σύντομα τον τίτλο του ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου ιδιωτικού γιοτ στον κόσμο, αφού ένα νέο σούπερ γιοτ ναυπηγείται αυτό το διάστημα, σύμφωνα με φήμες, για λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Το νέο γιοτ, αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, είναι γνωστό μέχρι στιγμής με την ονομασία «Project Azzam» και έχει μήκος 180 μέτρα, είναι δηλαδή μεγαλύτερο ακόμα και από πολλά κρουαζιερόπλοια, ενώ ξεπερνά το «Eclipse» του Αμπράμοβιτς κατά περίπου 17,5 μέτρα.

Εκπληκτοι οι φωτογράφοι το απαθανάτισαν κατά τη μεταφορά του έξω από τη δεξαμενή μήκους 170 μέτρων του γερμανικού ναυπηγείου Lurssen, καθώς ήταν πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε αυτή.

Με καλά συντονισμένες και γρήγορες κινήσεις επιχείρησαν να το μεταφέρουν στη μεγαλύτερη δεξαμενή, μήκους 220 μέτρων, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες των ναυπηγών σε αυτό, όμως δεν στάθηκε δυνατό να περάσει απαρατήρητη η μετακίνησή του.

Οπως και το «Eclipse» του Αμπράμοβιτς, έτσι κι αυτό θα έχει τη δυνατότητα ελλιμενισμού σε ελάχιστα λιμάνια ανά τον κόσμο, λόγω μεγέθους, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, η δεξαμενή του «Project Azzam» θα έχει χωρητικότητα ενός εκατομμυρίου λίτρων καυσίμου.

Επίσημες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δυο αυτών γιοτ δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα, καθώς έχουν υπογραφεί συμφωνητικά εμπιστευτικότητας ανάμεσα στους ναυπηγούς και τους πελάτες τους.

Φέρονται ωστόσο να είναι εξοπλισμένα με απίστευτα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες τους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Εκπρόσωποι του ναυπηγείου Lurssen αρνήθηκαν να συζητήσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το άκρως απόρρητο «Project Azzam», το οποίο φέρεται να κατασκευάζεται για τον Σαουδάραβα Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ.Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...