Οξυγόνο: Το συστατικό που πρέπει να έχουν οι κρέμες



Το οξυγόνο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για τη ζωή κάθε κυττάρου.
Το δέρμα συγκροτείται από κύτταρα, επομένως το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τις δραστηριότητές τους και κατά συνέπεια τη ζωτικότητα και τη νεότητά του. Είναι το καλύτερο φυσικό αντισηπτικό και επουλωτικό.

Παρουσία οξυγόνου η επιδερμίδα είναι ζωντανή, ακμαία, αναζωογονείται γρήγορα και επουλώνει καλύτερα τυχόν τραύματα.
Επιπλέον, το οξυγόνο είναι σημαντικό για να προμηθεύσει το δέρμα με την ενέργεια που χρειάζεται για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης -ουσίες που το διατηρούν συμπαγές και ελαστικό- και για να κατανέμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μελανίνη, που εγγυάται ένα χρώμα που δείχνει υγεία. Όταν εξαιτίας της καθυστέρησης της επιφανειακής μικροκυκλοφορίας (microcircolo) η μεταφορά οξυγόνου στα επιδερμικά κύτταρα μειώνεται, η κυτταρική ανανέωση επιβραδύνεται, τα κύτταρα κουράζονται περισσότερο κατά την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και την αδρανοποίηση των παραπανίσιων ελεύθερων ριζών, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, όπως και η ικανότητα κατανομής της μελανίνης.

Οι ενδείξεις που μας δείχνουν ότι το δέρμα έχει ανάγκη από ένα επιπλέον ερέθισμα είναι η ωχρή και θαμπή όψη, η τάση να γίνεται πιο λεπτό και ξηρό, η απώλεια χρώματος, ελαστικότητας και σταθερότητας. Όλα αυτά μπορεί να ευνοήσουν την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων και των πρώτων σημαδιών ή την επιδείνωση όσων ήδη υπάρχουν. Οι κρέμες με βάση το οξυγόνο μπορεί να οριστούν και ως ενεργές κρέμες, επειδή το οξυγόνο, το οποίο διαχέεται στο δέρμα, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και αυξάνει την ικανότητα εξουδετέρωσης των ελεύθερων ριζών που περισσεύουν. Σαν αποτέλεσμα, το δέρμα «αναπνέει», αποκτά φωτεινότητα, γίνεται πιο λείο και συμπαγές.

Επιπλέον, η αντισηπτική του δράση επιτρέπει την καταπολέμηση της δημιουργίας σημαδιών και στιγμάτων.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...