Το... «πτώμα» ΤΟΥΜΠΑνιασε!

Αν αυτό το... πράγμα που παρακολουθούμε από τον Γενάρη και μετά, έχει την παραμικρή σχέση με τον Ολυμπιακό, τότε πραγματικά η ομάδα έχει γυρίσει πολλά χρόνια πίσω! Δεν έχει ούτε αρχή (άμυνα), ούτε μέση (χαφ) ούτε τέλος (επίθεση δηλαδή).

Από πού ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις. Τι να πρωτοπεις γι' αυτήν την ομάδα. Εντάξει, με τον Ντουντού στην 11άδα θα μιλούσαμε για έναν διαφορετικό Ολυμπιακό. Αν μάλιστα έπαιζε ο... παλιός Ντιόγκο και βέβαια ο Γκαλέτι, πιθανόν η ομάδα να διεκδικούσε ως το φινάλε τον τίτλο και να μην έβγαινε νωρίς εκτός μάχης. Αν, αν, αν. Ως γνωστόν με αν, εφόσον, ίσως, μπορεί και άλλα τέτοια χρονικοϋποθετικά, δε γράφεται η ιστορία! Γράφεται με γεγονότα. Και το κακό είναι ότι η εφετινή ιστορία έχει ήδη γραφτεί, με τον Ολυμπιακό είτε να μην έχει καταλάβει τι συνέβη, είτε να κάνει πως δε... βλέπει και δεν ακούει!

Ακόμη κι αν η ομάδα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ, θα πρόκειται για απλή συγκυρία και επιβεβαίωση ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι για τα... μπάζα! Όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι, αυτός ο Ολυμπιακός δε βλέπεται! Χρειάζεται να οπλιστεί κανείς με... φυστίκια, ποπ κορν, ουίσκι και στραγάλια για να μην στραγγαλίσει τον διπλανό του βλέποντας τον Ολυμπιακό να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί.

Όπως κι αν το δεις το πράγμα... βρωμά! Αυτή η εικόνα της ομάδας είναι τουλάχιστον ζοφερή. Δεν ξέρεις αν πρέπει να... θέλεις να πάρει την πρωτιά στα play offs ή αν θα ήταν καλύτερα να μην την πάρει! Βλέποντας στο τερέν την... κατ' επίφαση ομάδα, θολή, μελανιασμένη, πιστεύεις ότι απλά παρατηρείς έναν νεκρό σε παρατεταμένη κατάσταση σήψης. Ναι... Όσο κι αν πονά τους φίλους του Θρύλου, αυτή είναι η εικόνα! Ακόμα και η ψευδαίσθηση της προσδοκίας ότι κάτι θ' αλλάξει έτσι... μαγικά και στο επόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα μοιάζει λίγο με το πρόσφατο παρελθόν, είναι ουτοπική! Είναι σαν την ψευδαίσθηση του ανθρώπου που βρίσκεται με ανίατη ασθένεια, στο τελευταίο στάδιο και περιμένει ένα θαύμα για να γίνει καλά! Μα θαύματα δε γίνονται πια.

Δυστυχώς, αυτό που είδαμε στην Τούμπα, ήταν απλά ένα ΤΟΥΜΠΑνιασμένο «πτώμα»! Ο ασθενής έχει πεθάνει εδώ και καιρό. Όσο κι αν περιμένουμε, δεν πρόκειται να αναστηθεί, τουλάχιστον για φέτος. Αν τελικά αυτός ο Ολυμπιακός κατακτήσει την πρώτη θέση, θα πρόκειται για ένα αποτέλεσμα ασύμβατο με την φετινή εξίσωση, το οποίο θα χρίζει επιστημονικής διερεύνησης!

ΥΓ: Ουσιαστική κριτική στον αγώνα δεν μπορεί να γίνει γιατί έπαιζε μόνο μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι έπαιζε αλλά δεν μπορούσε, φαινόταν πως υπήρχε αλλά δεν υπήρχε! «Πτώμα» γαρ.

Παναγιώτης Μπογιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...