Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία


Μία νέα σειρά μέτρων, με στόχο την εξοικονόμηση 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην επόμενη διετία, πρόκειται να εγκρίνει η κυβέρνηση Berlusconi, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών.

Βάσει των μέχρι τώρα πληροφοριών που δημοσιεύονται από τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση του Cavalliere θα προσπαθήσει να αποφύγει την αύξηση της άμεσης φορολόγησης, ενώ σκοπεύει να δώσει έμφαση στη μείωση των δαπανών και στην καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης, η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ, φέτος, θα οριστικοποιηθεί στο 5%. Το δημόσιο χρέος της χώρας  αναμένεται να αγγίξει το 118,4%, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω, μικρή άνοδος, «λόγω των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας».
Ανησυχία προκαλεί το ποσοστό της ανεργίας, που προβλέπεται, φέτος, να φτάσει στο 8,7% με σταδιακό περιορισμό, μέχρι το 2012, στο 8,2%.

Σύμφωνα με το ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών, «η καθοριστική πρόκληση για τη χώρα, τα επόμενα χρόνια, θα είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας με ένα ουσιαστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να στοχεύσει στη μείωση της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...