«Αντίο» από Σάντος, «πράσινο» για Κόστα!

«Αντίο» από Σάντος, «πράσινο» για Κόστα!
Το μεσημέρι της Τρίτης o Φερνάντος Σάντος ανακοινώνει την απόφαση του να αφήσει τον πάγκο του ΠΑΟΚ μετά από 3 χρόνια, κάτι που γνωστοποίησε στο ραντεβού του με τον Ζαγοράκη. «Θετικός» ο Πορτογάλος για τον συμπατριώτη του Ζόρζε Κόστα!


Ο Φερνάντο Σάντος θα παραθέσει το μεσημέρι της Τρίτης(18/5), στις 12.30μ.μ συνέντευξη Τύπου που θα εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησης του. Μετά από τρία παραγωγικά χρόνια ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να βάλει να βάλει ένα τέλος στην συνεργασία του με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Σάντος, στη συνάντηση με τον Ζαγοράκη, συναίνεσε και στο όνομα του διαδόχου του, του Ζόρζε Κόστα, με τον οποίο ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει ήδη κάνεις επαφές για συμβόλαιο δύο ή τριών χρόνων. "Είναι καλός προπονητής, νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει", είπε ο Σάντος. Μάλιστα, σε περίπτωση που αναλάβει καθήκοντα ο Ζόρζε Κόστα, συνεργάτες του θα είναι το τιμ του Σάντος, τα μέλη του οποίου θα παραμείνουν στον ΠΑΟΚ.

Ποιος είναι ο Ζόρζε Κόστα

Ο Ζόρζε Πάουλο Κόστα Αλμέιδα (όπως είναι το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1971 στο Πόρτο και μετά από σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ήταν μέχρι πρότινος προπονητής της Ολανένσε. Στους πάγκους κάθεται εδώ και τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας το 2006 από την Μπράγκα, το 2008 πήγε στην Ολανένσε και πλέον είναι προπονητής του ΠΑΟΚ.

Ο Κόστα ως ποδοσφαιριστής έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο με την Πεναφιέλ, δανεικός από την Πόρτο (ξεκίνησε από τις ακαδημίες της), τη σεζόν 1990-91. Στην ομάδα της Πορτογαλίας έκανε σπουδαία καριέρα και υπό την καθοδήγηση του Ζοζέ Μουρίνιο, πανηγύρισε το 2003 το Κύπελλο UEFA, όπως και το νταμπλ.

Στην εθνική Πορτογαλίας είχε 50 συμμετοχές και δύο γκολ, αποχωρώντας το 2002 μετά το τέλος του Μουντιάλ. Το 2000 ήταν μαζί με τον Φερνάντο Κόουτο το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...