O Άρειος Πάγος για την ποινή πρώην βουλευτή




Συζητήθηκαν σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης που υπέβαλαν ο πρώην βουλευτής, Ι. Κεφαλογιάννης, και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και Περιφερειακής Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Α. Σπανουδάκης, κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνης, που τους καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε και τριών μηνών με τριετή αναστολή, αντίστοιχα.

Σύμφωνα, πάντως, με την πρόταση του αντεισαγγελέα, οι αναιρέσεις πρέπει να απορριφθούν ως προς το σκέλος που αφορούν το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση πλημμελήματος (ψευδορκίας) για το οποίο η ποινή του κ. Κεφαλογιάννη ήταν τέσσερις μήνες φυλάκιση αλλά και της απλής συνδρομής στην πρόκληση πλημμελήματος για το οποίο ο Α. Σπανουδάκης είχε ποινή δύο μηνών.

Κατά τον αντεισαγγελέα, υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για ασάφεια και αντιφάσεις στο σκεπτικό.

Από την άλλη, όμως, πρότεινε να αναιρεθεί η απόφαση και να κηρυχθούν αθώοι ως προς το αδίκημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να συρρέουν τα δύο εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκαν.

Να σημειωθεί ότι ο Σπανουδάκης, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε τελικά και για τα δύο αδικήματα σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...