Δημήτρης Τριχόπουλος: "Απολύτως ασφαλή για όλους τα εμβόλια"


Ασφαλή είναι τα νέα εμβόλια για όλο τον κόσμο σύμφωνα με το Βολιώτη Καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κ. Δημήτρη Τριχόπουλο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως έχουν βγει ανυπόστατες φήμες αναφορικά με την ασφάλεια του νέου εμβολίου, ενώ τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι αληθές.Ξεκάθαρος στις απαντήσεις του ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Τριχόπουλος επεσήμανε...



πως το νέο εμβόλιο για τη νέα γρίπη που έχει αναστατώσει πολίτες και επιστήμονες είναι απολύτως ασφαλές.
«Εάν πάρουμε το παράδειγμα της Σουηδίας, όπου έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι, όπως και σε άλλες χώρες, καταλαβαίνουμε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές», σχολίασε ο ίδιος.
Τη διστακτικότητα πολλών ο Καθηγητής την εντοπίζει σε τρία σημεία. Αρχικά εξηγεί πως παρ’ όλη την αύξηση των κρουσμάτων η επιδημία δεν είναι απειλητική. Επιπλέον οι νέοι, ακόμη και πιο ηλικιωμένοι, δεν έχουν γνωρίσει επιδημίες στη ζωή τους και η ανησυχία τους είναι μεγάλη. «Όταν υπήρχε η επιδημία της πολυομελίτιδας ο κόσμος ήταν πανικόβλητος, ενώ μόλις βγήκε το ανάλογο εμβόλιο υπήρχε τεράστια ανακούφιση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριχόπουλος.
Το τρίτο σημείο το οποίο εντοπίζει ο Καθηγητής είναι πως ένας γιατρός έχει μια διστακτικότητα στο να προτείνει το εμβόλιο, σκεπτόμενος την περίπτωση μία στο εκατομμύριο να υπάρξει κάποια επιπλοκή στον εμβολιαζόμενο.
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς στα μικρά παιδιά, ο κ. Τριχόπουλος επεσήμανε πως πρώτα πρέπει να εμβολιαστούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου κι έπειτα να εμβολιαστεί κι όλος ο κόσμος και τα μικρά παιδιά.
«Το εμβόλιο θα μας δώσει τη δυνατότητα να περιχαράξουμε τον ιό και να μειώσουμε τις πιθανότητες μετάλλαξής του. Πολλοί είναι ακόμη διστακτικοί μιας και ακούνε ανυπόστατες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει. Δεν ισχύει τίποτα», υπογράμμισε ο Βολιώτης Καθηγητής.
http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001001001&nodeId=6&articleId=19168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...