Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας




Μάριος Μπουμπής
(5 – 11/11)

Μεταφυσική δραστηριότητα



Νεαρό ζευγάρι μετακομίζει στο San Diego και στο σπίτι τούς περιμένει μία αόρατη οντότητα ,της οποίας η παρουσία γίνεται αισθητή τη νύχτα. Η σπιτική βιντεοκάμερα αναλαμβάνει να καταγράψει και συνεπώς να αποδείξει τα απίστευτα. Μπορεί, το θέμα να το έχουμε ξαναδεί – ίσως όχι τόσες φορές κλεισμένο στους τέσσερις τοίχους - και τις υποσχέσεις για την πιο τρομακτική ταινία της χρονιάς, της δεκαετίας και ενδεχομένως όλων των εποχών να τις έχουμε ακούσει τόσες φορές σε βαθμό δυσπιστίας, όμως δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως το “Paranormal activity” ξεκίνησε από το Screamfest, άπλωσε την φήμη του με την οικειοθελή προώθηση των nerds που ξημεροβραδιάζονται σε forum και κατέληξε να κάνει ρεκόρ στο αμερικανικό box office. Και όλα αυτά το καθιστούν τουλάχιστον αξιόλογο για σκηνοθετικό ντεμπούτο γεμάτο υποκειμενικά πλάνα.

Οι άνδρες που κοιτούν επίμονα κατσίκες



Ένας δημοσιογράφος αναζητά απεγνωσμένα στην μέση της Ιρακινής ερήμου τη νέα του αποκλειστικότητα μέχρι να συναντήσει μία ομάδα στρατιωτών με μεταφυσικές δυνάμεις. George Clooney και Ewan McGregor πρωταγωνιστούν σε μία φιλόδοξη ταινία που προσπαθεί να γίνει ξεκαρδιστική με συμπαθητικό τρόπο αν και κάποιες φορές μοιάζει να φλερτάρει επικίνδυνα με την φάρσα.

Tetro



Ο Francis Ford Copola επιστρέφει με το δραματικό Tetro του εμπιστευόμενος την «μορφή» του Vincent Gallo για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τη Νέα Υόρκη στο Buenos Aires η επανασύνδεση δύο αδελφών με φόντο τις προβληματικές αναδυόμενες οικογενειακές υποθέσεις.

Οι αντικαταστάτες



Φουτουριστικό θρίλερ με τον Bruce Willis σε διπλό ρόλο (με καράφλα ή περουκίνι, διαλέγετε και παίρνετε) όπου προσπαθεί να σώσει την ανθρωπότητα από τα ρομπότ-αντικαταστάτες που υπογείως προσπαθούν να αφανίσουν το ανθρώπινο είδος, το οποίο επέλεξε να κάθεται στο σπίτι του.

Ζευγάρια στα βαθιά



Τέσσερα ζευγάρια επιλέγουν να ξοδέψουν τις ημέρες των διακοπών τους σε έναν τόσο εξωτικό όσο και παραδεισένιο προορισμό ο οποίος τελικώς δεν μπορεί να τους προσφέρει την πολυπόθητη ξεκούραση.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...