ΑΕΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-2 (τελικό αποτέλεσμα)



Ο «δικέφαλος» έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα στο παιχνίδι και με ένα γκολ από τα... αποδυτήρια βρέθηκε σε θέση οδηγού στο σκορ.

Δεκαέξι δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα ο Νέμεθ με μία πανέξυπνη πάσα, έβγαλε τετ α τετ τον Μπλάνκο, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βερέμκο, κάνοντας το 1-0.

Η χαρά της ελληνικής ομάδας κράτησε πολύ λίγο, καθώς η απάντηση των Λευκορώσων ήρθε άμεσα.

Στο 17' ο Ροντιόνοφ βγήκε τετ α τετ με τον Σάχα και με ένα υποδειγματικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αργεντινού πορτιέρο, φέρνοντας και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 34΄ η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή, καθώς μετά το σουτ του Κρίβετς, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Σάχα.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ δέχτηκε την ψυχρολουσία. Ο Σάχα βγήκε κοντά στο σημείο του κόρνερ για να απομακρύνει την μπάλα, η οποία όμως δεν πήρε ύψος, κι έφτασε στον Βολόντκο.

Αυτός έκανε το κοντρόλ λίγα μέτρα κάτω από το κέντρο του γηπέδου και στη συνέχεια με ένα καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, κάνοντας το 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο οι παίκτες της ΑΕΚ, βρήκαν το ψυχικό σθένος, καταφέρνοντας να φέρουν εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Μαντούκα με μία καταπληκτική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΜΠΑΤΕ, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Η ΑΕΚ στο 43’ έφτασε μία ανάσα από τη επίτευξη κι ενός τρίτου γκολ, ωστόσο η μπάλα μετά το δυνατό σουτ του Σκόκο, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΜΠΑΤΕ.

Στην επανάληψη η «Ένωση» μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, βελτιώθηκε αισθητά στην ανάπτυξη της, ενώ είχε σημαντική ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 54' ο Μαντούκα έκανε ωραίο πλασέ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα ωστόσο να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνάει άουτ.

Ο επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 64' ο Νέμεθ με καταπληκτική ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ, ωστόσο ο Βερέμκο ήταν σε ετοιμότητα, αποκρούοντας τη μπάλα.

Στο 76' η ΑΕΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς η ΜΠΑΤΕ έμεινε με δέκα παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Σιτόφ.

Η ΑΕΚ οσο περνάει η ώρα εντείνει την πίεση της για να πετύχει το τρίτο γκολ που θα της δώσει το δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση.

Στο 78' ο Γιάχιτς πήδηξε πιο ψηλά από όλους πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Βερέμκο.

Ένα λεπτό αργότερα η Ένωση είχε και τρίτο δοκάρι με τον Σκόκο, ο οποίος είδε το δυνατό του σουτ του να τραντάζει το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ο επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ συνεχίζεται, ωστόσο η τύχη έχει γυρίσει για τα καλά στην ελληνική ομάδα, η οποία στο 85' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνε το 3-2 με τον Μπλάνκο, που δεν μπόρεσε από κοντά  να σκοράρει.

ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μπλάνκο, Νέμεθ, Γεωργέας, Σκόκο, Γκέντζογλου.

ΜΠΑΤΕ: Βερέμκο, Λιχτάροβιτς, Σοσνόφσκι, Σισόφ, Γιούρεβιτς, Βολόντκο, Κρίβετς, Νέκχαγιτς, Σκάβις, Μπορντάκοφ, Ροντιόνοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...