Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
Αντιμέτωποι» με τα ειδοποιητήρια (εκκαθαριστικά) για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, θα αρχίσουν να έρχονται από την τρέχουσα εβδομάδα οι περίπου 3 εκατ. ιδιοκτήτες.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχωρά στην αποστολή των πρώτων 100.000 ειδοποιητηρίων που, εάν έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να εξοφληθούν σε δύο δόσεις.
Η πλειονότητα όμως των ιδιοκτητών θα υποχρεωθεί να πληρώσει το ΕΤΑΚ σε μια δόση, αφού εάν η εκκαθάριση γίνει τον Οκτώβριο και μετά, τότε ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...
-
O ΩΡΑΙΟΣ ΤΟΥ GREY'S ANATOMY Είναι η αλήθεια σε λίγα λεπτά video! Όλη η αλήθεια για την showbiz! Ο Eric Dane, γνωστός για τον ρόλο του ...
1 σχόλιο:
Την έχουμε ψιλοξεχάσει την ακροδεξιά και θριάμβευσε χθες στην Αυστρία.
Από: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=942496&lngDtrID=245
Μπροστά οι Σοσιαλδημοκράτες
Ιστορικό «υψηλό» για την Ακροδεξιά στις βουλευτικές εκλογές της Αυστρίας
Η Ακροδεξιά είναι ο πραγματικός νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Αυστρία, καθώς τα δύο κόμματα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου αποσπούν αθροιστικά περί το 29% της αυστριακής ψήφου. Στα χαμηλότερα ποσοστά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καταποντίζονται αμφότεροι Σοσιαλδημοκράτες (παραμένουν πρώτη δύναμη) και Λαϊκό Κόμμα.
Τα δύο ξενόφοβα αυστριακά κόμματα, το Κόμμα των Ελευθέρων υπό τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο Συνασπισμός για το Μέλλον της Αυστρίας υπό τον Γεργκ Χάιντερ, συγκεντρώνουν από κοινού ποσοστό της τάξεως του 29%, αντίστοιχο με αυτό των Σοσιαλδημοκρατών.
Το ξενόφοβο Κόμμα των Ελευθέρων αποσπά ποσοστό της τάξεως του 18,01%, ανεβαίνοντας κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2006. Ποσοστό της τάξεως του 10,98% λαμβάνει ο Συνασπισμός για το Μέλλον της Αυστρίας του Γεργκ Χάιντερ.
Κατ' επέκταση, ο ευρύτερος ακροδεξιός χώρος ξεπερνά -σύμφωνα με τις παρούσες εκτιμήσεις- το ιστορικό ποσοστό τους του 1999 όταν το κόμμα του Γεργκ Χάιντερ είχε συγκεντρώσει το 26,9% των ψήφων, όσο και το Λαϊκό Κόμμα.
Οι δημοσκοπήσεις δεν κατέγραφαν μία τόσο σημαντική άνοδο του κόμματος Συνασπισμός για το Μέλλον της Αυστρίας του Γεργκ Χάιντερ, του οποίου η επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή φέρεται να το βοήθησε όχι μόνο να πετύχει το εκλογικό μέτρο του 4%, αλλά και να τριπλασιάσει τη δύναμή του.
Οι Σοσιαλδημοκράτες του μέχρι πρότινος υπουργού Υποδομών Βέρνερ Φάιμαν και το Λαϊκό Κόμμα πέφτουν αντίθετα σε ιστορικό χαμηλό από εποχής Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αθροιστικά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα βρέθηκαν σήμερα, για πρώτη φορά μεταπολεμικά στην Αυστρία, κάτω του 60%.
Πάντως, παρά τη μείωση της δύναμής τους οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία με ποσοστό 29,71% έναντι 25,61% που λαμβάνει το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του μέχρι τώρα αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Βίλχελμ Μόλτερερ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.
Το ποσοστό του 29% για τους Σοσιαλδημοκράτες αναλογεί σε πτώση 6% σε σχέση με τις εκλογές του 2006. Οι Συντηρητικοί έχουν θεαματική πτώση δέκα ποσοστιαίων μονάδων συγκριτικά με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, όπου είχαν λάβει 34,4%. Μερικώς ηττημένοι των εκλογών εμφανίζονται οι Πράσινοι, των οποίων η δύναμη πρέπει στο 10,5% αντί του 11,05% το 2006
* Καινοτομία των εκλογών στην Αυστρία ήταν η για πρώτη φορά συμμετοχή 16χρονων ψηφοφόρων, η εφαρμογή της επιστολικής ψήφου -εξ ου και το τελικό τους επίσημο αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 6 Οκτωβρίου- καθώς και η επέκταση της κοινοβουλευτικής θητείας από τα τέσσερα στα πέντε χρόνια.
Σενάρια της επόμενης ημέρας
Τα αποτελέσματα των εκλογών αφήνουν αναπάντητο το ερώτημα ως προς τη μορφή της μελλοντικής κυβέρνησης συνασπισμού, με μόνο σίγουρο το ότι ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν έχει αποκλείσει κατηγορηματικά έναν συνασπισμό τόσο με τους Ελευθέρους του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, όσο και με το Συνασπισμό Μέλλον της Αυστρίας του Γεργκ Χάιντερ.
Στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής των εκλογών, αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, τόνισε πως με σύνεση και υπευθυνότητα θα προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που αναμένεται να του δώσει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.
Ο Φάιμαν κάλεσε τα άλλα κόμματα να επιδείξουν εποικοδομητική στάση υπογραμμίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας σε μια μελλοντική κυβέρνηση, στην οποία θα πρέπει να εξασφαλιστεί σταθερότητα, ενώ ταυτόχρονα επανέλαβε την κατηγορηματική του απόρριψη κυβερνητικής συνεργασίας τόσο με τους Ελευθέρους, όσο και με το Συνασπισμό για το Μέλλον της Αυστρίας.
Από πλευράς του, ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Βίλχελμ Μόλτερερ παραδέχθηκε την ήττα του κόμματός του, με το χειρότερο εκλογικό του αποτέλεσμα μεταπολεμικά, και ζήτησε να γίνει λεπτομερής ανάλυση των αιτιών και να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα.
Ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός των Ελευθέρων, εξέφρασε ικανοποίηση διότι το κόμμα του ξεπέρασε τον εκλογικό στόχο του, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών ως τιμωρία των δύο «μεγάλων», Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος. Και ο Γεργκ Χάιντερ θριαμβολόγησε για τον τριπλασιασμό των ποσοστών του.
Απογοήτευση για το αποτέλεσμα των Πρασίνων εξέφρασε ο αρχηγός τους Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν, σημειώνοντας πως παρά τη στασιμότητά του, το κόμμα του είναι το μόνο στην Αυστρία που εκπροσωπεί φιλελεύθερη πολιτική.
Πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ως πιθανότερη μια εκ νέου κυβερνητική συνεργασία Σοσιαλδημοκρατών και Λαϊκού Κόμματος έπειτα από μια ενδεχόμενη απομάκρυνση του Μόλτερερ μετά την ήττα του Λαϊκού Κόμματος και πιθανολογούμενη ανάληψη της ηγεσίας του από το μέχρι τώρα υπουργό Περιβάλλοντος Γιόζεφ Πρελ.
Οι ίδιοι δεν αποκλείουν και το σχηματισμό ενός κεντροδεξιού τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στο Λαϊκό Κόμμα και στα δύο ακροδεξιάς απόκλισης κόμματα, Ελευθέρων και Συνασπισμός για το Μέλλον της Αυστρίας, κατά το πρότυπο του συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και του αρχικού Κόμματος των Ελευθέρων το 2000.
Ο συνασπισμός αυτός, που μετά το σχηματισμό του το Φεβρουάριο του 2000 είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή και απομονώθηκε από τους τότε «14» εταίρους στην ΕΕ (εξαιτίας συμμετοχής ακροδεξιού κόμματος για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή κυβέρνηση) κυβέρνησε στην Αυστρία από το Φεβρουάριο του 2000 μέχρι και το 2006 υπό τον καγκελάριο Βόλφγκανγκ Σιούσελ.
Δημοσίευση σχολίου