Είχε «κοπεί» στο ΚΤΕΟ το μοιραίο λεωφορείο!

 Είχε «κοπεί» στο ΚΤΕΟ το μοιραίο λεωφορείο!
Κατασκευής του 1994, δηλαδή 17 ετών, ήταν το μοιραίο λεωφορείο που σήμερα το πρωί, οδήγησε τρεις συνανθρώπους μας στο θάνατο, πέφτοντας από γκρεμό ύψους 4 μέτρων, βυθίζοντας τη Χίο στο πένθος και στην οδύνη.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στον «π» ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου Λ. Καλαγκιάς, το εν λόγω όχημα είχε παρουσία βλάβη
και γι’ αυτό το λόγο δεν πέρασε την πρώτη φορά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ.
«Είχε μία βλάβη σε ένα *ακρόμπαρο η οποία διορθώθηκε και έπειτα πέρασε τον έλεγχο κανονικά», είπε ο κ. Καλαγκιάς τονίζοντας ότι το ατύχημα δεν προκλήθηκε εξαιτίας της παλαιότητας του οχήματος.
«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν μπορώ να αποκλείσω ούτε σφάλμα του οδηγού, ούτε μηχανικό πρόβλημα στο όχημα», ανέφερε μιλώντας στον «π»
Σ.Σ.: Το ακρόμπαρο είναι ουσιαστικά αυτό που γεφυρώνει τις πλήμνες των εμπρός τροχών με το σύστημα διεύθυνσης. Ανάλογα με την περιστροφή του τιμονιού η κρεμαγιέρα μετακινείται δεξιά ή αριστερά και τα ακρόμπαρα στρίβουν ανάλογα τον κάθε ένα από τους εμπρός τροχούς.
Σύμπτωμα:  Στην ευθεία χωρίς γκάζι πάει ολόισια, στην επιτάχυνση αποκλίνει αισθητά προς τα δεξιά και στο φρενάρισμα προς τ’ αριστερά. Αυτό γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση στο τιμόνι.
ΠΗΓΗ: politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...