Συνελήφθη ο εργολάβος της κατοικίας-καταφύγιο του Οσάμα








Συνελήφθη ο εργολάβος της κατοικίας-καταφύγιο του Οσάμα
Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον εργολάβο που κατασκεύασε την κατοικία στη βορειοδυτική πόλη Αμπονταμπάντ, όπου σκοτώθηκε τη Δευτέρα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, δήλωσε ένας αξιωματούχος.
    Η αστυνομία ανακρίνει τον Γκουλ Μάνταχ για τις ασυνήθιστες οχυρώσεις του τριώροφου κτιρίου, στις οποίες περιλαμβάνονται τοίχοι ύψους έξι μέτρων με αγκαθωτά συρματοπλέγματα στην κορυφή τους.    "Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε αν το κτιριακό συγκρότημα κατασκευάσθηκε ειδικά ως καταφύγιο της Αλ-Κάιντα ή αν η Αλ-Κάιντα μίσθωσε το σπίτι στην τύχη", δήλωσε τοπικός αστυνομικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
    Ιδιοκτήτης της κατοικίας, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από μια στρατιωτική ακαδημία, είναι ένας κάτοικος της βορειοδυτικής επαρχίας Χάιμπερ-Πακτούνχβα ονόματι Αρσάντ Χαν, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες.
    "Αναζητούμε επίσης τον Αρσάντ Χαν, αλλά δεν έχει ακόμη βρεθεί", δήλωσε ο αξιωματούχος. Ο Χαν παρήγγειλε στον Μάνταχ να κατασκευάσει το κτίριο το 2005.
    Οι πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν σφραγίσει την κατοικία και στους δημοσιογράφους επετράπη να την δουν μόνον απ' έξω για μια ώρα χθες Τρίτη. Οι δημοσιογράφοι κρατούνται τώρα από τις αρχές σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το κτίριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...