Συλλαλητήριο με... γκέλα για τον ΠΑΟ


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διαδήλωση των 35.000 οπαδών του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, για να διαδηλώσουν για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η φωνή διαμαρτυρίας των φίλων του «τριφυλλιού» δεν… ξύπνησε τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον μαχητικό Ατρόμητο, χαλώντας έτσι τη «γιορτή» που είχαν στήσει στις εξέδρες οι φίλοι του.
Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με τον Μπρίτο στο 31΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γκοβού ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο διατηρήθηκε έως το τελευταίο σφύριγμα του Τσινιάρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος του «τριφυλλιού» επεφύλαξε αποθέωση πρωταθλητών στους παίκτες της ομάδας του Φερέιρα, οι οποίοι μάλιστα έκαναν τον γύρο του θριάμβου. Ο αγώνας
Ο Παναθηναϊκός μπήκε «ζεστός» στο ματς και στο 5΄ το σουτ του Κατσουράνη από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, από γύρισμα του Σπυρόπουλου, ο Γκοβού δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.
Σιγά σιγά, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι και μετά το 15ο λεπτό άρχισε να βγαίνει και στην επίθεση, απειλώντας για πρώτη φορά την εστία του Τζόρβα στο 21΄ με το σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή να βρίσκει σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των «πρασίνων».

Το ματς άνοιξε για τα καλά και στο 31΄ ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Μπρίτο, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας (δεν κάλυψε ο Σεϊταρίδης) και με πλασέ «κρέμασε» τον Τζόρβα που επιχειρούσε έξοδο (0-1).

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε μετά από δύο λεπτά. Από τραγικό λάθος γύρισμα του Ολιβέιρα σε σέντρα του Κατσουράνη, ο Γκοβού ακολούθησε την μπάλα και με σουτ νίκησε τον Μιχαηλίδη (1-1).
Οι «πράσινοι», με αναπτερωμένη την ψυχολογία τους, μετά τη γρήγορη ισοφάριση, κυνήγησαν κι ένα δεύτερο γκολ, το οποίο άγγιξαν στο 36’ σε διπλή ευκαιρία του Κατσουράνη, ο οποίος δεν μπόρεσε -αρχικά με κεφαλιά και στη συνέχεια με σουτ- να παραβιάσει την εστία του Μιχαηλίδη.
Το ημίχρονο έκλεισε με την κλασική ευκαιρία για τους Περιστεριώτες, όταν, από γύρισμα του Νάστου στη μικρή περιοχή, ο Θανάσης Καραγκούνης απέτυχε να πλασάρει σωστά, κάτω από την πίεση του Σπυρόπουλου. Στο 45΄, ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκοβού από το γύρισμα του Νάστου.
Με ακόμη μία αμφισβητούμενη φάση, αυτή την φορά για τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 51΄, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μπαζίνσκι, αλλά ο Τσινιάρης έδειξε και πάλι να συνεχιστεί το ματς. Ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 57΄.
Ο Τάτος βρέθηκε απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν ο νικητής στο τετ-α-τετ που είχαν, διατηρώντας το ματς στο 1-1. Στο 69΄, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Καραλής έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στον Ατρόμητο.
Κίτρινες: Σιμάο, Σισέ - Τάτος
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Γ. Καραγκούνης (78΄ Κλέιτον), Κατσουράνης, Νίνης (74΄ Μαρίνος), Γκοβού (83΄ Πετρόπουλος), Σισέ
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπρίτο (65΄ Καμαρά), Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Ολιβέιρα, Τάτος (83΄ Μελισσάς), Θ. Καραγκούνης (68΄ Καραλής) , Σαγκανόφσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...