Αίτημα για καθολική απαγόρευση των διαδικτυακών καζίνων στην Κύπρο



Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα της Κύπρου να έχει, κατά παρέκκλιση, τη δυνατότητα ολικής απαγόρευσης των τυχερών παιχνιδιών διαδικτυακού καζίνου.

Αυτό δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος γενικός εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, προσθέτοντας ότι η αρμόδια επιτροπή της Κυπριακής Βουλής συζήτησε και ενέκρινε νομοσχέδιο, με το οποίο απαγορεύεται πλήρως η λειτουργία ηλεκτρονικών καζίνων.

Ωστόσο, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αποφανθεί για τη συμβατότητά του με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο κύριος Κληρίδης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να πεισθεί ότι υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος και ότι τηρείται η αρχή της αναλογικότητας.

«Δεν μπορείς», είπε, «να εμποδίσεις την παροχή υπηρεσιών από ένα κράτος σε άλλο, εκτός αν συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις».

Ο κ. Κληρίδης εκτιμά ότι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι θετική και το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί αμέσως σε νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...