Στο «μικροσκόπιο» τα ύποπτα αλισβερίσια γιατρών με φαρμακοποιούς



Στην τσιμπίδα του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται τουλάχιστον 800 γιατροί, επειδή εκτελούσαν τις συνταγές τους αποκλειστικά σε συγκεκριμένα φαρμακεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί φαρμακείο στο Λαύριο, το οποίο εκτελούσε συνταγές συγκεκριμένων γιατρών, εμφανίζοντας ετήσιους τζίρους μεγαλύτερους από 1.000.000 ευρώ.

Σε άλλες περιπτώσεις εντοπίσθηκε μεγάλη γεωγραφική απόσταση του σημείου, που είχε συνταγογραφηθεί το φάρμακο και του σημείου που εκτελέστηκε η συνταγή, καθώς και γιατροί που γιατροί, που είχαν συνταγογραφήσει φάρμακα αξίας, από 60.000 έως και 200.000 ευρώ ανά μήνα ή μεγάλης αξίας φάρμακα άσχετα με την ειδικότητά τους.

Οδηγίες για την μείωση της δαπάνης στα Ταμεία

Εν τω μεταξύ, επιστολή προς τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ), με την οποία ζητά να ενημερώσουν τους γιατρούς των φορέων να επιλέγεται η συνταγογράφηση φαρμάκων ίδιας δραστικής ουσίας στην πλέον συμφέρουσα τιμή, απέστειλε η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.

Το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει ως στόχο να περιοριστεί μέχρι το τέλος του 2010 η κατασπατάληση των πόρων στα Ταμεία σε ποσοστό 20%, ήτοι κατά 700 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία τα 500 εκατ. ευρώ αφορούν στις δαπάνες για τα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...