Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια!!!

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει κάποιους να λένε: «Δεν πίνω τίποτα μέσα στην εβδομάδα. Αλλά το Σάββατο του δίνω και καταλαβαίνει. Αλλά μόνο το ΣΚ ξεφεύγω...». Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουν. Δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά και η ταχύτητα που πίνει κάποιος, επικίνδυνα για το συκώτι και την καρδιά. Αυτό είναι ένα καμπανάκι για όλους όσοι του δίνουν και καταλαβαίνει το Σαββατοκύριακο. Αυτοί οι πότες αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για την καρδιά τους σε σχέση με όσους πίνουν παρόμοια ποσότητα αλκοόλ, αλλά σε μικρότερες μερίδες και με πιο σταθερό ρυθμό μέσα στην εβδομάδα, αποφεύγοντας τις καταχρήσεις μέσα στην μέρα.
Μελέτη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τουλούζης, συνέκρινε επί δέκα ολόκληρα χρόνια περίπου 10.000 άνδρες πότες, ηλικίας 50 - 59 ετών, από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και τρεις γαλλικές πόλεις (Λιλ, Στρασβούργο και Τουλούζη). Στην πρώτη περίπτωση έχουμε τους πότες που σε άτακτα χρονικά διαστήματα πίνανε το... μπαρ και στη δεύτερη όπου οι άνθρωποι πίνουν τακτικά αλλά με περισσότερο μέτρο κάθε φορά.
Η έρευνα κατέληξε στο ότι οι Ιρλανδοί είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή να πεθάνουν από την καρδιά τους στη διάρκεια της δεκαετίας που κράτησε η μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...