Υπό πίεση η Ίντερ

Υπό πίεση η Ίντερ
Το δεύτερο μέρος της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκει την Ίντερ να θέλει μόνο νίκη για να να διατηρήσει το τίτλο της, ενώ η Τότεναμ έχει χρυσή ευκαιρία να πάρει την πρόκριση κόντρα στη Βέρντερ των μόλις 12 επαγγελματιών στην αποστολή. Ντέρμπι στη Γερμανία, επιστρέφει στη Σκωτία ο Φέργκιουσον.
Α’ Όμιλος

Ίντερ-Τβέντε 21:45

Ποιος θα το περίμενε ότι μία αγωνιστική πριν από το τέλος του ομίλου και η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα έψαχνε μόνο τη νίκη για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Και όμως, φέτος τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα για την Ίντερ, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Ο Ράφα Μπενίτεθ μετά και τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα κινδυνεύει με απόλυση, ενώ και το πρωτάθλημα παρότι είναι νωρίς, δείχνει να φεύγει από τα χέρια της Ίντερ. Πλέον, στο παιχνίδι με την Τβέντε η νίκη είναι μονόδρομος με τον Ισπανό τεχνικό για άλλο ένα παιχνίδι να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ελέω τραυματισμών. Μιλίτο, Μαϊκόν, Σέζαρ, Μουντάρι, Σάμουελ, Κίβου και Κουτίνιο είναι εκτός και δεν υπολογίζονται. Η Τβέντε από την άλλη στην πρώτη της συμμετοχή σε ομίλους τα πάει περίφημα έχοντας ακόμα ελπίδες για πρόκριση. Στο πρωτάθλημα όμως, προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και θα ψάξει στο «Μεάτσα» ένα καλό αποτέλεσμα. Το ευχάριστο για τους φιλοξενούμενους είναι ότι δεν υπάρχουν απουσίες, αφού μοναδικός αμφίβολος είναι ο Μπέντγκσον.

Τότεναμ-Βέρντερ Βρέμης 21:45

Την ευκαιρία να κλειδώσει τις μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στη νοκ άουτ φάση έχει η Τότεναμ. Οι «πετεινοί» βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, κυρίως ψυχολογικά μετά τη σπουδαία νίκη επί της Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου, όταν από το 2-0 γύρισαν και επικράτησαν με 3-2. Ο Χάρι Ρέντναπ υπολογίζει και πάλι στους Ντεφόε και Κιν, αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Φαν Ντερ Φάαρτ.

Στη Βέρντερ τα πράγματα είναι τραγικά. Η μία ήττα πίσω από την άλλη στη Γερμανία και πλέον ο Τόμας Σάαφ αμφισβητείται έντονα. Τα πράγματα όμως είναι ακόμα χειρότερα όσον αφορά το έμψυχο υλικό. Η ομάδα ταξίδεψε με μόλις 12 επαγγελματίες στο Λονδίνο. Εκτός μάχης είναι μεταξύ άλλων οι Φρινγκς, Πισάρο, Πάσανεν, Αρναούτοβιτς, Νάλντο, Μπορόφσκι, Μπένις, Γουέσλεϊ και Σιλβέστρ.

Εκτός από τις απουσίες η Βέρντερ έχει να αντιμετωπίσει και την προϊστορία, αφού η Τότεναμ μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία σε έξι ματς με γερμανικές ομάδες στην έδρα της, ενώ η Βέρντερ έχει δύο ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις στο Νησί.

Βαθμολογία

1. Τότεναμ 7 (12-8)
2. Ίντερ 7 (11-8)
3. Τβέντε 5 (6-7)
4. Βέρντερ Βρέμης 2 (3-9)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Τβέντε-Τότεναμ
Βέρντερ Βρέμης-Ίντερ

Β’ Όμιλος

Σάλκε-Λιόν 21:45

Η Σάλκε υποδέχεται τη Λιόν σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποιες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση από τον όμιλο. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ βρίσκεται στη δεύτερη θέση και θέλει μόνο τη νίκη, για να πάει στη Λισαβόνα για να παίξει για δύο αποτελέσματα. Το ευχάριστο για την\ Σάλκε είναι ότι η ομάδα αρχίζει και βρίσκει τον εαυτό της, ενώ ο Ραούλ δείχνει το παλιό καλό του πρόσωπο. Ίδια κατάσταση και στη Λιόν, η οποία μετά το τραγικό ξεκίνημα αρχίζει και συνέρχεται. Η ομάδα του Πιέλ μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ κρατάει και την πρόκριση στα χέρια της. Ο Κρις και ο Λισάντρο δύσκολα θα αγωνιστούν για τους φιλοξενούμενους.


Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπενφίκα 21:45

Η Μπενφίκα ταξίδεψε στο Ισραήλ γνωρίζοντας ότι η νίκη αποτελεί αυτοσκοπό, αφού σε διαφορετική περίπτωση η πρόκριση θα μείνει απλά όνειρο. Το ευχάριστο για τους πρωταθλητές Πορτογαλίας είναι ότι αποθεραπεύτηκαν οι Καρντόσο και Κοεντράο. Από την άλλη η Χάποελ με μόλις ένα βαθμό δεν ελπίζει σε κάτι και αντιμετωπίζει τα δύο τελευταία παιχνίδια περισσότερο ως γιορτή.


Βαθμολογία

1. Λιόν 9 (9-5)
2. Σάλκε 7 (5-2)
3. Μπενφίκα 6 (6-7)
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 1 (2-8)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Λιόν-Χάποελ Τελ Αβίβ
Μπενφίκα-Σάλκε

Γ’ Όμιλος

Ρέιντζερς-Μαν. Γιουνάιτεντ 21:45

Επιστρέφει στην πατρίδα του ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετωπίζουν στην Γλασκώβη τη Ρέιντζερς, η οποία γνωρίζει ότι μόνο με νίκη θα διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση ζωντανές. Το άσχημο για τον Γουόλτερ Σμιθ είναι ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπουγκέρα, Εντού, Μπίτι και Γουέμπστερ. Από την άλλη πλευρά, για άλλο ένα παιχνίδι η Γιουνάιτεντ θα προβεί σε αρκετές αλλαγές. Ο Ρούνεϊ αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, αλλά ο Βίντιτς και ο Φέρντιναντ θα μείνουν εκτός. Επίσης, εκτός αποστολής έχουν μείνει και οι Νέβιλ, Χάργκριβς, Φλέτσερ, Βαλέντσια, Όουεν και Γκίμπσον. Το καλό για τους Διαμαρτυρόμενους είναι ότι απέναντι σε αγγλική ομάδα δεν έχει ηττηθεί στο «Άιμπροξ», έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Βαλένθια-Μπούρσασπορ 21:45

Η Βαλένθια υποδέχεται την Μπούρσασπορ και κρατάει τη τύχη στα χέρια της. Με νίκη επί των Τούρκων και μη νίκη της Ρέιντζερς, οι «νυχτερίδες» προκρίνονται. Ο Ουνάι Έμερι, που είδε την ομάδα του να μένει στο 1-1 με τη Βιγιαρεάλ στο τελευταίο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, δεν υπολογίζει στη βοήθεια των Ναβάρο, Μιγκέλ, Ματιέ και Θέσαρ. Η Μπούρσασπορ ακόμα ψάχνει τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση καθώς και το πρώτο εκτός Τουρκίας γκολ της. Ο Σαγλάμ πάντως παραδέχτηκε ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμα έτοιμη για τέτοιο επίπεδο, γνωρίζοντας μέχρι στιγμής εύκολες ήττες.

Βαθμολογία

1. Μαν. Γιουνάιτεντ 10 (5-0)
2. Βαλένθια 7 (8-2)
3. Ρέιντζερς 5 (2-4)
4. Μπούρσασπορ 0 (0-9)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Μαν. Γιουνάιτεντ-Βαλένθια
Μπούρσασπορ-Ρέιντζερς

Δ’ Όμιλος

Ρούμπιν Καζάν-Κοπεγχάγη 19:30

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίζει την καλύτερη ομάδα στο κόσμο, η Ρούμπιν παίζει τις τελευταίες της ελπίδες για πρόκριση απέναντι στην Κοπεγχάγη. Οι Δανοί ακόμα και με ισοπαλία μπορεί να πάρουν την πρόκριση, ενώ με νίκη την εξασφαλίζει σίγουρα. Ο Κάρλος Εντουάρντο θα απουσιάσει από τους γηπεδούχους, ενώ μία απουσία θα έχουν και οι φιλοξενούμενοι, με τον Ότεσεν να είναι εκτός.  Η Κοπεγχάγη έχει νικήσει και στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της στη Ρωσία, ενώ η Ρούμπιν δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ ομάδα από τη Δανία.

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 8 (9-3)
2. Κοπεγχάγη 7 (4-3)
3. Ρούμπιν 3 (1-2)
4. Παναθηναϊκός 2 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...