Συνταγογραφούσαν πανάκριβα σκευάσματα σε πεθαμένους!!!

Έφοδο στα γραφεία του ΙΚΑ Ηρακλείου πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά σήμερα το πρωί, ο Εισαγγελέας κ. Νίκος Μαρκάκης, μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απάτη εκατομμυρίων ευρώ στο Ίδρυμα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων ,στο ΙΚΑ Ηρακλείου αποκαλύφθηκε υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, εταιρεία προμήθειας υγειονομικού υλικού αλλά και ενδεχομένως διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος καθώς οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι οι γιατροί συνταγογραφούσαν πανάκριβα σκευάσματα σε ασθενείς, ασφαλισμένους του Ιδρύματος, ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει.
Τόσο η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, όσο και η Εισαγγελία Ηρακλείου, έχουν ενημερωθεί για το θέμα από τον ίδιο τον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος του Ιδρύματος .
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν και αφορούν στο 2010, διαπιστώθηκε ότι χρεωνόταν το ΙΚΑ υπέρογκα ποσά για υλικά και , σκευάσματα, που αφορούν ογκολογικούς ασθενείς, αλλά και που έχουν αποβιώσει. Επίσης διαπιστώθηκε πως σε αρκετούς ασθενείς, γινόταν συνταγογράφηση πανάκριβων σκευασμάτων, τα οποία δεν είχαν ανάγκη.
Ο Εισαγγελέας κατά την επίσκεψη του στο ΙΚΑ ζήτησε λεπτομερή στοιχεία για την διερεύνηση αυτών των υποθέσεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...