Οι υπάλληλοι της ΕΕ παίρνουν αυξήσεις την ώρα που η ΕΕ κόβει με τσεκούρι τους μισθούς μας!



Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έρχεται να προκαλέσει την οργή εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που βλέπουν τους μισθούς τους να περικόπτονται μέρα με την μέρα....

Την ώρα που οι μισθοί σε αρκετές χώρες της Ένωσης κόβονται με το μαχαίρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο αποφάνθηκε σήμερα ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχαν το δικαίωμα να περικόψουν τις αυξήσεις στις αποδοχές δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων της ΕΕ, πέρυσι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η απόφαση αυτή αποτελεί νίκη για τη σταθερότητα των όρων εργασίας περίπου 40.000 αξιωματούχων, αλλά προκαλεί αντιδράσεις σε συναδέλφους τους αλλά και στους πολίτες σε πολλές χώρες τις ΕΕ που απολύονται ή βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα οι μισθοί στην ΕΕ κυμαίνονται από 2.500 ευρώ καθαρά για ένα γραμματέα μέχρι 25.000 ευρώ για έναν Επίτροπο!

Τι είχε γίνει όμως; Βάσει κανονισμών, το προσωπικό της ΕΕ θα έπρεπε να είχε λάβει από τον Ιούλιο του 2009 ετήσια αύξηση των αποδοχών κατά 3,7%. Οι κυβερνήσεις έδωσαν αύξηση 1,85% και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βασιζόμενη σε έναν τρόπο υπολογισμού που καθορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

"Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση αυτή", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μάικλ Μαν. Όμως ο κ.Μαν δεν είδε τον μισθό του να μειώνεται κατά 20,30 ή ακόμη και 50% και σίγουρα τα χρήματα που βγάζει ο εν λόγω κύριος δεν είναι πενταροδεκάρες.

Βάσει των κανονισμών, οι αποδοχές των υπαλλήλων της ΕΕ ακολουθούν τις αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων οχτώ χωρών της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 76% του ΑΕΠ της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο), λαμβανομένου υπόψη και του κόστους διαβίωσης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Μαν, βάση των παραπάνω, η αύξηση των αποδοχών των υπαλλήλων από τον Ιούλιο του 2010 ήταν μόνο 0,4%.

Κι όμως την ίδια ώρα η ΕΕ έρχεται και απαιτεί από τις περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, να κόψουν τους μισθούς ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα όχι κατά 0,5% αλλά κατά πολύ περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...