Επανέρχονται τα προγράμματα του ΟΕΚ



Το δεύτερο 15ημερο του Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς θα ξεκινήσει σταδιακά η δημοσιοποίηση των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, η πλήρης επανέναρξη των οποίων προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2011, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΕΚ παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.


Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνουν πιο αντικειμενικά και ορθολογιστικά τα κριτήρια για όλα τα δανειοδοτικά και επιδοματικά προγράμματα αλλά και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός είσπραξης οφειλών.

Πιο αναλυτικά, κατόπιν διαλόγου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων που συμμετέχουν στο Δ.Σ. αποφασίστηκαν:

Το πλαίσιο και οι βασικοί άξονες της νέας πολιτικής στεγαστικής συνδρομής, που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειμενικοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισμού όλων των δανειοδοτικών και επιδοματικών προγραμμάτων μέχρι τον Ιανουάριο.

Ο προγραμματισμός κατασκευής νέων οικισμών με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η σταδιακή δημοσιοποίηση των προγραμμάτων από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.

Η ανάπτυξη του μηχανισμού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του Ο.Ε.Κ., σε συνδυασμό με τη ρύθμιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής με ιδιαίτερη μέριμνα για τους άνεργους.

Η καταβολή στο επόμενο διάστημα του επιδόματος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.

Η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού για τα δάνεια που είχαν δρομολογηθεί μέχρι 9 Ιουλίου 2010.

Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση με συναρμόδιους φορείς, Ι.Κ.Α. - Ο.Α.Ε.Δ. - Δ.Ο.Υ. - Εθνικό Δημοτολόγιο, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...