Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο ιρλανδός πρωθυπουργός μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού!

Την πρόθεση του να διαλύσει το κοινοβούλιο της χώρας, αφού πρώτα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το 2011 που θα οδηγήσει τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Μπράιαν Κόουεν, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο. Προηγήθηκε στην διάρκεια της μέρας, έντονη κριτική από την αντιπολίτευση της χώρας, που ζητούσε άμεση διάλυση της Βουλής και διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατόν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μπράιαν Κάουεν απέρριψε τις εκκλήσεις για άμεση παραίτηση και δήλωσε πως θα προχωρήσει σε διάλυση της Βουλής μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Προηγήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Ρόιτερς, έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Νωρίτερα στην ημέρα, η αντιπολίτευση της χώρας ζήτησε εκλογές, αίτημα που προέβαλλαν και οι πράσινοι, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού. Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, υπερασπίστηκε τη διάσωση της Ιρλανδίας, ενώ ο οίκος Moody’s απειλούσε με πολλαπλή υποβάθμιση.

ΠΗΓΗ:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...