Απειλούν με ποινικές διώξεις για τις καταλήψεις σχολείων



Εγγραφο στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου σχετικά με τις καταλήψεις σχολείων απέστειλε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, ο οποίος προειδοποιεί μαθητές και γονείς με ποινικές διώξεις, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι καταλήψεις και η σχολική κοινότητα να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ο κ. Μαρκάκης ενημερώνει ότι θα κινηθούν πάρ’αυτα όλες οι διαδικασίες για την άσκηση ποινικών διώξεων σε μαθητές και γονείς μαθητών των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη.

Οι διώξεις προβλέπονται από το νόμο, ενώ ήδη υπάρχει προηγούμενο, καθώς στις περυσινές καταλήψεις ασκήθηκαν διώξεις σε μαθητές και γονείς στη Θεσσαλονίκη.

Υπό κατάληψη βρίσκονται το 1ο και το 4ο Γυμνάσια, τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 11ο, 13ο Λύκεια, το Λύκειο Ν. Αλικαρνασσού, το 3ο ΕΠΑΛ, το ΕΠΑΛ Μοιρών ενώ απείχαν από τα μαθήματά τους οι μαθητές του αθλητικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...