Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα ΜΜΕ για τις απολύσεις !!!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μαζικές απολύσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) πραγματοποίησαν απόψε δεκάδες απολυμένοι και εργαζόμενοι των ΜΜΕ έξω από το Μέγαρο Μουσικής, σε μια συμβολική αντιεκδήλωση αυτής στο εσωτερικό του Μεγάρου με θέμα «Ο Τύπος και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ απέναντι στην οικονομική κρίση».

 Στην συγκέντρωση κυριάρχησαν συνθήματα όπως: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας» και «πάρτε πίσω τις απολύσεις», ενώ η Διακλαδική Πρωτοβουλία εργαζομένων και ανέργων στα ΜΜΕ, αναφέρει σε κείμενό της: «Τα δελτία ειδήσεων μετατρέπονται σε δελτία απόψεων, όπου ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι σε απευθείας σύνδεση με τον υπουργό, κουνούν με αυστηρότητα το δάκτυλο απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους των 1000 ευρώ.
Η ενημέρωση σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή, χάνει οποιοδήποτε κοινωνικό έρεισμα, διαρρηγνύει βίαια τους δεσμούς της με πλατιά κοινωνικά στρώματα και προσδένεται όλο και πιο σφιχτά στο άρμα της πολιτικής και την οικονομικής εξουσίας. Αναπόφευκτα μοιράζεται το ίδιο πεπρωμένο, τον κίνδυνο να βουλιάξει μαζί της».
 Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης τόνισαν επίσης πως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ότι δικαίως η χώρα μας κατετάγη 70η παγκοσμίως ως προς την ελεύθερη ενημέρωση και τελευταία -μαζί με την Βουλγαρία- στις χώρες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...