Οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» για το νόμο Γερουλάνου



Το αίτημα για την ψήφιση ενός νέου νόμου που θα ρυθμίζει όλα τα μείζονα ζητήματα στον ελληνικό κινηματογράφο επισήμαναν με σημερινή συνέντευξη Τύπου οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη».

«Εδώ ήρθε ο Μπουτάρης, ήρθε ο Καμίνης, ας έρθει επιτέλους κι ένας καινούργιος νόμος για τον κινηματογράφο. Ας καταλάβουμε όλοι ότι δεν γίνεται να πάρεις τον παλιό νόμο της Μερκούρη και να τον μακιγιάρεις», είπε χαρακτηριστικά η σκηνοθέτης, Αγγελική Αντωνίου.

Οι «ομιχλιστές», συγκροτούνται από 141 ενεργούς σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς και έγιναν γνωστοί, όταν πέρυσι μποϋκοτάρισαν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός Κινηματογράφος.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, μέλος της ομάδας, τόνισε ότι παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, που κατέθεσαν στην διαβούλευση, οι κινηματογραφιστές τάσσονται θετικά στο σύνολο του νόμου Γερουλάνου, ο οποίος πρόκειται να κατατεθεί, εντός των προσεχών ημερών, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Ενώ εκ πρώτης, φαίνεται ένας νόμος στενός, που δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες όπως ο νόμος Μερκούρη, στην ουσία αφήνεται ανοιχτός και δεν βάζει τσιμεντένιες διατάξεις, ώστε να μην χρειαστούν άλλα 25 χρόνια να γίνουν αλλαγές που εκ των πραγμάτων θα προκύψουν μέσα σε πέντε χρόνια στον κινηματογράφο, από τις νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο Γ. Τσεμπερόπουλος.

Για το νέο νόμο μίλησε και ο ηθοποιός, Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η ενεργή κινηματογραφική κοινότητα είναι παρούσα και χαιρετίζει το νομοσχέδιο, γιατί φαίνεται ότι σταθεροποιείται η βούληση της Πολιτείας να δώσει με κάποιο τρόπο το 1,5% στον ελληνικό κινηματογράφο, να ενισχύσει την τέχνη του κινηματογράφου και επειδή η προπαρασκευαστική επιτροπή έλαβε υπόψη τις προτάσεις μας, όπως το να φύγουν τα σωματεία από το Κέντρο Κινηματογράφου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...