"Φύλλο και φτερό" οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά

Όλες τις συμβάσεις που έχει υπογράψει για εξοπλιστικά προγράμματα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 1995, θα ζητήσει ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις καταγγελίες του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Ευάγγελου Βασιλάκου περί δωροδοκηθέντων ανώτερων υπαλλήλων.


Ο κ. Βασιλάκος έδωσε "κατάθεση-μαμούθ", συνολικά 48 ωρών, στον κ. Πεπόνη για όσα υποστήριξε πριν περίπου ένα μήνα στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του κατά την παράδοση καθηκόντων στον νέο Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών κ.Δημήτρη Γεωργιόπουλο.

Εκεί ο κ. Βασιλάκος είχε αναφερθεί σε πρόσωπα που έχουν πάρει "μίζες" για εξοπλισμούς ,"αλητήριους και παρασιτούντες" και είχε καταγγείλει πως όταν τον προσέγγισαν για να δεχθεί και ο ίδιος "δώρα" και αρνήθηκε είχε δεχθεί απειλές.

Η κατάθεση του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ κρίνεται πολύ σημαντική και για τον λόγο αυτό στην Εισαγγελία Εφετών εκτιμούν πως όσα υποστηρίζει χρίζουν εξονυχιστικής διερεύνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...