Υπουργικό για την Οικονομια - Ο αγώνας δρόμου για να εξασφαλιστεί η 4η δόση - Aναζητείται ο συντονιστής των επόμενων 100 ημερών



Οι βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα εξετασθούν σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει σε λίγη ώρα 12:30 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθεί η οικονομία με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστεί και ο συντονιστής που θα "τρέξει" τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για να πάρουμε την 4η δόση.

Θα συζητηθουν θέματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος και ο προυπολογισμός, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, οι αποκρατικοποιήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια νερά, ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, εξυγίανση ΔΕΚΟ, η προώθηση των μετατάξεων, η αξιοποίηση της δημοσιας περιουσίας αφού γίνει πρώτα η καταγραφή της.
Θα προκύψουν 7 με 10 δισ από την αξιοποίηση της, η αδειοδότηση επιχειρήσεων και οι εργασιακές σχέσεις.
Αυτή είναι και η ατζέντα που θα θέσει ο Παπανδρέου στους πολιτικους αρχηγούς. Οι συναντήσεις τοποθετούνται στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να επισημάνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει το 2011 με διαφορετικούς όρους, βαθιές τομές και αλλαγές , εστιάζοντας στις «κακοδαιμονίες» που είναι τα μεγάλα ελλείμματα στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, η τεράστια σπατάλη στο χώρο της υγείας, το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και το γενικό πρόβλημα της σπατάλης και της κακοδιαχείρησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...