ΗΠΑ: Συνελήφθη 19χρονος για απόπειρα ανατίναξης παγιδευμένου οχήματος!

Ο Μοχάμεντ Οσμάν Μοχαμούντ συνελήφθη ενώ προσπαθούσε με ένα κιητό να ενεργοποιήσει τη βόμβα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Όπως ανακοίνωσε η οι αμερικανικές αρχές η βόμβα ήταν ψεύτικη και την είχε δώσει το ίδιο το FBI στον 19χρονο.

Ειδικότερα, το FBI παρακολουθούσε από καιρό τον 19χρονο, καθώς τον συνέδεε με τρομοκρατικές ενέργειες. Τον Αύγουστο του 2009 ο Μοχαμούντ αντάλλασσε e-mail με σύνδεσμο στο εξωτερικό που πιστεύεται ότι είχε αναμιχθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτός ο σύνδεσμος εντοπίστηκε σε επαρχία του βορειο-δυτικού Πακιστάν.
Ο Μοχαμούντ σχεδίαζε τον Δεκέμβριο του 2009 να μεταβεί στο Πακιστάν και τους μήνες που ακολούθησαν, ο νεαρός έκανε πολλές άκαρπες προσπάθειες να έλθει σε επαφή με τον σύνδεσμο.
Τον περασμένο Ιούνιο πράκτορες του FBI ήλθαν σε επαφή μαζί του μέσω e-mail εμφανιζόμενοι ως συνεργάτες του συνδέσμου στο Πακιστάν. Ο Μοχαμούντ και ένας πράκτορας του FBI συναντήθηκαν τον Ιούλιο στο Πόρτλαντ. Ο Μοχαμούντ είπε στη συνέχεια στους πράκτορες του FBI ότι από τα 15 του ονειρευόταν να ενταχθεί στον ιερό πόλεμο κατά των απίστων και μάλιστα υπέδειξε έναν πιθανό στόχο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Πόρτλαντ.
«Ο εκρηκτικός μηχανισμός που ο Μοχαμούντ επρόκειτο να πυροδοτήσει ήταν στην πραγματικότητα ακίνδυνος, ωστόσο η απειλή ήταν απολύτως πραγματική.Η έρευνά μας έδειξε ότι ο Μοχαμούντ ήταν εντελώς αποφασισμένος να πραγματοποιήσει επίθεση ευρείας κλίμακας», δήλωσε ο Αρθουρ Μπάλιζαν, πράκτορας του FBI στο Ορεγκον.
Ο Μοχαμούντ θα προσαχθεί τη Δευτέρα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Πόρτλαντ, με την κατηγορία της απόπειρας χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...