Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε μεγάλη γιορτή στη Καμπότζη - 180 τουλάχιστον οι νεκροί


Το ποδοπάτημα έγινε σε μια γέφυρα που ενώνει την πρωτεύουσα με το μικρό νησί Ντάιμοντ όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις.
Τουλάχιστον 180 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ποδοπατήθηκαν σε μια γέφυρα στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ στη διάρκεια των εκδηλώσεων της τελευταίας ημέρας του τριήμερου ετήσιου Φεστιβάλ του Νερού, ανακοινώθηκε αργά σήμερα από τον πρωθυπουργό της χώρας Χουν Σαν στη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης.

Τα θύματα, όπως έγινε γνωστό από ξένους δημοσιογράφους, είναι στην πλειοψηφία τους νέοι που είχαν έρθει στην πρωτεύουσα από όλη τη χώρα για να παρακολουθήσουν τις μουσικές και άλλες εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και το προσωπικό των πρώτων βοηθειών μεταφέρουν συνεχώς πτώματα από τη γέφυρα, ενώ δεκάδες ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται στα νοσοκομεία μεταφέροντας τραυματίες και δυνάμεις του ναυτικού ερευνούν τα νερά για τυχόν πολίτες που από τον πανικό τους πήδηξαν από τη γέφυρα στο νερό για να σωθούν, γεγονός που σημαίνει ότι τα θύματα ενδέχεται να αυξηθούν δραματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...