ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΝ SCORPIONS ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ!


Η πολυαναμενόμενη περιοδεία των Scorpions κάνει αύριο στάση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί και τα ελάχιστα, που υπάρχουν, αφορούν θέσεις ορθίων και απευθύνονται μάλλον ... πιο γεμάτα πορτοφόλια, με τιμές που ξεκινούν από τα 38 ευρώ και φθάνουν τα 60.


    Η περιοδεία των θρυλικών Σκορπιών ξεκίνησε στις 7 του περασμένου Μάη από τη Γερμανία και ακολούθησαν συναυλίες σε όλο τον κόσμο με επόμενους προορισμούς -μετά την Αθήνα- τη Σόφια (9 Οκτωβρίου) και στην συνέχεια τη Μολδαβία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο ξανά τη Γερμανία με δύο συναυλίες, εκ των οποίων η τελευταία 27 Νοεμβρίου, θα γίνει στο Ντόρνμουντ.
  Τη συναυλία θα ανοίξουν οι "firewire", ένα νεανικό ελληνικό ρόκ συγκρότημα με βρετανικές επιρροές.

    "Μετά από σαράντα χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του rock n' roll, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν", τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές του χρόνου. Αποκάλυψε δε, ότι η ιδέα της διάλυσης των Scorpions προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου τους άλμπουμ, του "Sting in the tail".
   "Τότε αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε μία τόσο δυναμική δουλειά. Η απόφαση πάρθηκε από όλους μαζί, δεν υπήρξαν ούτε τσακωμοί, ούτε διαφωνίες. Έχουμε πολύ ενέργεια και θέλουμε να τη διατηρήσουμε ως την τελευταία συναυλία μας. Το χρωστάμε, άλλωστε, στους θαυμαστές μας", πρόσθεσε.

    Οι Scorpions αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του rock. "Γεννήθηκαν" στο Ανόβερο της Δυτικής Γερμανίας το 1969 και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες άλμπουμ με πωλήσεις που ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, το "Lonesome Crow" (1972), το συγκρότημα αποτελείτο από τους Klaus Meine (φωνητικά), Rudolf Schenker (rhythm κιθάρα), Michael Schenker (lead κιθάρα), Lothar Heimberg (μπάσο) και Wolfgang Dziony (ντραμς). Στη συνέχεια αποχώρησαν οι Michael Schenker, Heimberg και Dziony και αντικαταστάθηκαν από τους Uli Jon Roth, Francis Buchholz και Herman Rarebell αντίστοιχα.

    Η σύνθεση του γκρούπ παρέμεινε σταθερή για τα επόμενα τέσσερα άλμπουμ (ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τα αντιπροσωπευτικά "In Trance" [1975] και "Virgin Killer" [1976]), οπότε προέκυψαν μεταβολές, με σημαντικότερη την αντικατάσταση του Roth από τον Matthias Jabs το 1979, την επόμενη χρονιά της κυκλοφορίας του διπλού λάιβ LP "The Tokyo Tapes". Το "Animal Magnetism" του 1980 ήταν το πρώτο άλμπουμ τους που έγινε χρυσό στις ΗΠΑ, ενώ το "Blackout" του 1982, με το χιτ "No One Like You", κέρδισε τη διάκριση του πλατινένιου. Το "Crazy World" του 1990, όπου ξεχώρισε το "Wind Of Change", υπήρξε η μεγαλύτερη επιτυχία της πολύχρονης καριέρας τους.

    Από την τελευταία περιοδεία δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα, αφού οι Σκορπιοί έχουν δείξει εδώ και χρόνια την ιδιαίτερη αγάπη τους για τη χώρα, αγάπη την οποία οι Έλληνες έχουν ανταποδώσει κρατώντας το "Scorpion Best" του συγκροτήματος στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Περισσότεροι από 200.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις συναυλίες τους στην Ελλάδα.

    Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας θα κυκλοφορήσει dvd με τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του tour.

    Τα εναπομείντα εισιτήρια διατίθεται στα Tickethouse, στα Public, στα Village Cinemas και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ticketarena.gr σε τιμές 38 ευρώ στην αρένα, 43 ευρώ στις κερκίδες, 55 ευρώ στην golden αρένα και 60 ευρώ στις θέσεις VIP.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...