EuroPA- ΟΚ, μόνο εσύ…

EuroPA- ΟΚ, μόνο εσύ… (Photo: Action Images)
Τουλάχιστον αυτός μας «έφτιαξε»! Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που μας πίκραναν με τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις αυτή την εβδομάδα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα. Με αυτό το «τρίποντο» και σε συνδυασμό με τη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Μπριζ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπιασε κορυφή στον τέταρτο όμιλο του Europa League.


Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη φόρεσε το ευρωπαϊκό της κοστούμι, παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που έχει δείξει μέχρι στιγμής στη Super League και γέμισε με χαμόγελα όλους τους οπαδούς του που βρέθηκαν την Πέμπτη το βράδυ την Τούμπα. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Βλάνταν Ίβιτς με πλασέ στο 55’.

Ακόμη ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι η νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν «παλικαρίσια», είναι το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, χρειάστηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές (Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ).



Με την ένταση που δημιουργήθηκε όλη την εβδομάδα και με τον προβληματισμό που επικρατούσε στις τάξεις του, ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση για μπάλα και αποφασισμένος να πάρει τη νίκη.

Κρατώντας τις γραμμές του κοντά και παρουσιάζοντας την ωριμότητα της ομάδας που ξέρει τι θέλει, ο ΠΑΟΚ πήρε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, μία επαγγελματική νίκη απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν έδειχνε το ίδιο σθένος στο πρωτάθλημα τότε τα πράγματα θα ήταν ήδη εντελώς διαφορετικά.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα και άκρως ισορροπημένο. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει μία κλασική ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ έδινε χώρο στην κροατική ομάδα και απειλούσε με αντεπιθέσεις ή με στημένα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Κρέσιτς, παρά το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα είχαν την κατοχή της μπάλας και η τακτική του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 55΄ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ από έξω δεξιά και ο Ίβιτς, ο οποίος βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι, με πλασέ εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης, οι Κροάτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο Κρέσιτς τους «χάλασε» τα σχέδια και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Το φιλμ του αγώνα



ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (15' Σακελλαρίου), Γκαρσία, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (80' Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο (62' Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης, Παπάζογλου, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Ιμπάνιεθ, Ετό (71' Τόμετσακ), Σαμίρ, Βρσάλκο, Τσάγκο, Μπαντέλτζ, Μπίσκαν, Κουφρέ, Τονέλ, Ρουκάβινα (83' Μπετσιράι).

Στον πάγκο: Σκέντερ, Καλέγιο, Αντέμι, Τόμετσακ, Μπάρμπαριτς, Μπεκιράι, Μοράλες,

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Φρέντι Φοτρέ (Γαλλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...