Νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Βασίλης Κικίλιας


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Σίγουρα η τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια στην νέα κυβέρνηση ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, αποτελεί ένα από τα πρόσωπα έκπληξη του σαρωτικού ανασχηματισμού, που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς πάντα σε συνεννόηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και ξεκίνησε την καριέρα του από τον αθλητισμό, παίζοντας με τις φανέλες του Πανιωνίου και της ΑΕΚ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος το 2002, το Κύπελλο Ελλάδας το 2001 και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ΣΑΠΟΡΤΑ το 2000.



Φωτό από facebook -
Παράλληλα, σπούδαζε ιατρική και τελικά πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έκανε την ειδικότητά του ως ορθοπεδικός χειρούργος. Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Νοσοκομείων και σήμερα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν σύμβουλος του Νικήτα Κακλαμάνη στο υπουργείο Υγείας, με τον ίδιο να αναφέρει μάλιστα πως αυτό ήταν το χρονικό διάστημα που κόλλησε το μικρόβιο της πολιτικής.



Φωτό από το Facebook - O B. Κικίλιας στη Βουλή
Στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης του 2006, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με τον Νικήτα Κακλαμάνη, οπότε και ανέλαβε πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Το 2007 εκλέχτηκε στη δεύτερη θέση στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατ΄9ιας και το 2010 ανέλαβε επικεφαλής της νεοσύστατης Γραμματείας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας εξελέγη βουλευτής Α Αθηνών στις εκλογές του 2012.



Φωτό από το Facebook - Ο Βασίλης Κικίλιας σε μικρή ηλικία
Είναι άγαμος και γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...